28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneDeurne uit de kunst in maart

Deurne uit de kunst in maart

In het kader van het thema van Deurne Palet van De Peel in 2019, ‘Deurne Uit de Kunst!’ worden tal van evenementen, activiteiten en bijzondere tentoonstellingen gehouden. In de maand maart zijn er open ateliers en exposities.

OAD Hans Cillessen en Anja Kerskes-Vermeulen
De Open Atelier Dagen sluiten aan bij Deurne Uit de Kunst! 2019 met elk laatste weekend van de maand open ateliers bij steeds andere kunstenaars. Eind maart is het de beurt aan Catharina Driessen en Emelie Jegerings. Ook Hans Cillessen en Anja Kerskes-Vermeulen houden open atelier. Ontwerper Hans Cillessen maakt design objecten. Hij ontwerpt in Corian composiet. Hij is gespecialiseerd in het maken van unieke inlegpatronen bijvoorbeeld in opbergdoosjes, klokken en lamparmaturen. Tijdens de OAD laat Cillessen zien hoe hij te werk gaat, naast precisie apparatuur komt er veel handwerk en een zorgvuldige kleurenselectie aan te pas. Anja Kerskes-Vermeulen tekent en schildert. Ze werkt graag met soft pastelkrijt in combinatie met pastelpotloden. Ze maakt onder meer portretten van mens en dier. Anja en Hans houden 30 en 31 maart open atelier in het atelier van Cillessen aan de Peellandsingel 78 in Deurne, van 11.00 tot 17.00 uur.

OAD in de Mariapeel: Catharina Driessen en Emelie Jegerings
Beeldend kunstenaar Catharina Driessen is gespecialiseerd in het portretteren van paarden, koeien en ook mensen. Haar werk is divers, losse kleurige werken worden afgewisseld door rustige strakke beelden. Emelie Jegerings ontwikkelde zich van decoratieschilder tot beeldend kunstenaar. Haar portretten en mensfiguren verbeeldt ze in levendige en contrasterende kleuren in een dynamische omgeving. Catharina en Emilie houden open atelier in de Mariapeel. Op 30 en 31 maart zijn zij van 11.00 tot 17.00 uur te vinden bij het Biologisch Station aan de Koolweg 36a, Helenaveen. Hier is een kleine expositie te zien van in De Peel gemaakt werk. Voorts geven beide kunstenaressen uitleg over het werken in de open lucht en hoe zij dit koppelen aan hun figuratieve werk. Op zondagmiddag is er een gids van Staatsbosbeheer aanwezig, ze verzorgt rondleidingen en geeft informatie over de Mariapeel.

Duo-expositie De Peel in Licht
Catharina Driessen en Emelie Jegerings exposeren ook samen in museum De Wieger. Onder de titel De Peel in Licht zijn prachtige peellandschappen te zien. De kunstenaressen zijn afgelopen twee jaar regelmatig De Peel ingetrokken om dit bijzondere natuurgebied in al haar facetten weer te geven. De peellandschappen zijn van 17 maart tot en met 5 mei zijn in het groot en klein atelier van De Wieger te bewonderen, sommigen in combinatie met recente figuratieve schilderijen, waarin nieuw opgedane inzichten op het gebied van licht en kleur zijn verwerkt. De Wieger is geopend woensdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur.

Podiumkunsten
Het Lenteconcert van Animato vindt plaats op zaterdag 23 maart in Den Draai, i.s.m. Vela Monte en 2 gastkoren. Projectkoor Vox Humana geeft op 23 en 24 maart twee concerten in de kapel van het kloosterhotel in Deurne. Het concertprogramma omvat 500 jaar klassieke koormuziek. Makandra viert op 31 maart haar 20-jarig jubileum met de voorstelling ‘Passie voor wereldmuziek’ in het cultuurcentrum. In de Concertcyclus is op zondag 31 maart jong muziektalent uit het Deurnes voorgezet onderwijs te horen in de Protestantse kerk.

Kunstcafé met Joep Coppens
Op donderdag 28 maart is jubilerend beeldend kunstenaar Joep Coppens te gast in het kunstcafé in De Wieger. Hij geeft een toelichting op de komende tentoonstellingen Drie maal Coppens in Beeld die zowel in De Wieger als in het gemeentehuis Deurne op 15 mei van start gaan. In die exposities is werk van Joep Coppens, Els Coppens en Martien Coppens te zien.

Exposities in het teken van Deurne Uit de Kunst!
In het Toon Kortooms Museum loopt tot en met 30 april een expositie van de Deurnese Illustrator Henk Kneepkens. Hij illustreerde vele boeken van streekromanschrijver Toon Kortooms. Museum Techniek met ’n Ziel heeft  t/m 15 maart schilderijen van Lenie van de Westerlo-van Kuijlenburg in de Wientjeskamer. Vanaf 16 maart tot en met 1 mei is deze expositieruimte ingericht met olieverfschilderijen van Annie Driessen-Iwanov. De Mooiste Modernisten en De Wereld van Hendrik Wiegersma lopen tot en met zondag 5 mei in De Wieger.

Meer informatie over evenementen, activiteiten en exposities in het themajaar vind je op www.deurneuitdekunst.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen