16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneDansers van Colorful Movement uit Deurne Europees Kampioen

Dansers van Colorful Movement uit Deurne Europees Kampioen

Ze wisten vorige maand al derde te worden bij het Nederlands Kampioenschap en afgelopen weekend deden de dansers van de groep Colorful Movement er nog een schepje bovenop. In het Duitse Kalkar werden ze ook nog eens Europees Kampioen bij de wedstrijd van UDO, de grootste dansorganisatie van Europa.

Na twee jaar van alleen online-wedstrijden tijdens de coronaperiode stonden nu weer vele honderden dansers te springen om zich te kunnen meten aan de beste dansers uit hun respectievelijke categorieën. Deze jongeren uit verschillende landen van Europa hebben het afgelopen jaar genoeg punten bij elkaar gesprokkeld om zich voor dit toernooi te kwalificeren en nu was het tijd om écht te laten zien wat ze in huis hebben.

Voorrondes
De vrijdag stond vooral in het teken van voorrondes om geplaatst te worden voor de grote finale, wat voor de dansers van B-Trained vlekkeloos verliep. Op zaterdag werden de eerste prijzen uitgereikt en dit was dan ook een grote dag voor Aniek de Vries. Zij pakte een derde plek samen met Nick Damen in de categorie ‘u16 intermediate duos’ én een vierde plek ‘u16 intermediate solo’. Vervolgens werd Aniek vijfde met ‘Mini Movement’, samen met Britt van der Zwaan en Jedi Hullegie, die een tweede plek pakte in de categorie ‘u16 novice’.

Prijsuitreiking
Op zondag mocht eindelijk Colorful Movement in de grote finale gaan dansen tegen geduchte concurrentie. Tijdens de zenuwslopende prijsuitreiking hoorden ze na lang wachten het verlossende woord: ze zijn Europees Kampioen 2022! Samen met de euforische coach Enya Kwerreveld en gewikkeld in Nederlandse vlaggen stormden de jonge talenten het podium op om hun prijs in ontvangst te nemen. Diezelfde avond werden ze in Deurne ontvangen door vrienden en familie om de viering nog eens dunnetjes over te doen.

Deze zomer staat het Wereldkampioenschap op het programma in het Engelse Blackpool. Hier zal ook een grote groep Deurnenaren onder de vlag van B-Trained naartoe gaan, waaronder de crew Evolve.

Bekijk hieronder de video van het moment dat de dansers van Colorful Movement horen dat ze Europees Kampioen zijn geworden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen