28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneBouwbord voor reconstructie N270 tussen Deurne en Limburg onthuld

Bouwbord voor reconstructie N270 tussen Deurne en Limburg onthuld

Het duurt nog even voordat er echt werkzaamheden gaan plaatsvinden maar maandag werd aan de N270 in Deurne al wel een bouwbord onthuld. Gedeputeerde van de provincie Suzanne Otters–Bruijnen presenteerde samen met wethouder Helm Verhees en directeur Ton van Oosterhout van Strukton Civiel het bord dat de reconstructie van de weg richting de Limburgse grens aankondigt.

De provincie en de gemeente Deurne richten de N270 tussen Deurne en de grens met Limburg opnieuw in om de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid op en rond de weg te verbeteren.

Bezwaren omwonenden
Over de aanpassingen is veel te doen geweest omdat buurtbewoners de plannen niet zagen zitten. Bij een rechtszaak die door elf omwonenden was aangespannen veegde de Raad van State de bezwaren van de bewoners van de Langstraat in Deurne uiteindelijk op twee vormfouten na allemaal van tafel. Een domper voor de buurt die al drie jaar bezig is om de bezwaren vertaald te krijgen in een aantal aanpassingen in de plannen voor het gedeelte van de N270 van Deurne richting de Limburgse grens.

Drie kruispunten
Begin 2023 zal worden gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de weg en zullen er maatregelen getroffen worden om de weg veiliger te maken voor zowel auto’s als fietsers. Hiervoor worden drie kruispunten met verkeerslichten gecreëerd ter hoogte van de Oude Graaf/Riet en Nachtegaalweg en een kruispunt bij de Limburgse grens. Verder worden alle erfaansluitingen verwijderd en komen er parallelwegen.

Stil asfalt
De provincie geeft aan dat ook de fietsvoorzieningen worden verbeterd en de bewegwijzering en openbare verlichting wordt vernieuwd. Daarnaast wordt het asfalt van de hoofdrijbaan van de N270 aangepakt en wordt het wegdek vernieuwd met stil asfalt en worden er geluidsschermen geplaatst. Provincie Noord-Brabant heeft Strukton Civiel in de arm genomen voor de uitvoering van de reconstructie die start begin 2023.

De geplande werkzaamheden moeten de N270 veiliger maken omdat de weg hoog staat in de lijst van meest dodelijke wegen van Brabant. DMG maakte eerder een documentaire over de onveilige situatie op de Langstraat en de bezorgdheden van de omwonenden. Bekijk hieronder de reportage over de N270.

Foto: Provincie Noord-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen