de Deurn..." />
2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneDeurnese carnavalsoptocht trekt dit jaar andere kant op

Deurnese carnavalsoptocht trekt dit jaar andere kant op

Omdat de Stationsstraat al langere tijd afgesloten is gaat de Deurnese carnavalsoptocht voor dit jaar behoorlijk op de schop. In het DMG radioprogramma “Deurne draait door” op zaterdagmorgen kwamen Peter van Deursen en Christ Manders van de Peelstrekels uitleg geven. Zoals Christ het verwoordde is carnaval een tegendraads feest en zal er dit jaar met de optocht de andere kant op getrokken worden.

Komende zondagmiddag wordt er vanaf zwembad de Wiemel gestart. Peter en Christ vertelden dat ze blij waren dat Laco ze de gelegenheid heeft gegeven om van daaruit te vertrekken. Eerder vertrok de optocht altijd vanaf het station bij Daily Deurne richting de Markt. Omdat een deel van de optocht nu is komen te vervallen is de route ook wat veranderd. Vanaf het zwembad gaat de optocht rechtsaf door de Europastraat via de Molenlaan en de Kruisstraat langs de Nieuwenhof naar de Markt. Vanaf de Markt trekt men dan de Stationsstraat in waar ter hoogte van de Heuvelstraat de optocht weer zal eindigen.

Tijdens de optocht zal niet alleen een jury de deelnemende wagens en groepen beoordelen maar heeft het publiek ook een stem. Dat kan tijdens de optocht met de smartphone via deze link.

                  

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen