15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneDe Kranenmortelderby: belangen staan op het spel

De Kranenmortelderby: belangen staan op het spel

In het amateurvoetbal kent iedereen de Derby van Spakenburg, tussen Ijsselmeervogels en Spakenburg, maar in Zuid-Oost Brabant staat de Kranenmortelderby tegenwoordig ook hoog aangeschreven.

Het is altijd een wedstrijd waar heel Deurne naar uit kijkt. Er is de afgelopen jaren al veel over gesproken en geschreven, sinds beide ploegen op hetzelfde niveau spelen.

Laatste editie
De laatste keer dat de Kranenmortelderby gespeeld werd, in oktober vorig jaar, won ZSV de derby met 1-2 door doelpunten van Maarten Kuunders en Dirk Verlijsdonk. Jan Kuijpers bracht Deurne tussendoor nog wel op gelijke hoogte. In de slotfase pakte Harm van der Steen nog een rode kaart. Diezelfde Van der Steen vertelde vooraf aan DMG dat diegene die de eerste treffer maakte ook de drie punten ging pakken. Dat gebeurde later dus ook.

Dirk Verlijsdonk maakte de winnende treffer in de laatste editie van de Kranenmortelderby | © Deurne Media Groep

Titelkandidaat
De Zeilbergers zijn ondertussen uitgegroeid tot ware titelkandidaat dit seizoen. De ploeg van Ömer Kaya staat momenteel op de derde plaats met 31 punten uit 14 wedstrijden. Koploper Chevremont heeft op dit moment, met twee wedstrijden meer gespeeld dan ZSV, drie punten meer en voelt de hete adem van de Zeilbergers in de nek.

Voor SV Deurne zal het dan ook een moeilijke opgave worden om na afloop met volle buit naar huis te gaan. Niet alleen omdat ZSV hoger op de ranglijst staat. Ook omdat de geel-zwarten pas één wedstrijd verloren hebben (0-4 van SV Venray) en maar 12 tegentreffers hebben geïncasseerd dit seizoen. Even een vergelijking: het team dat na ZSV de minste treffers in de competitie tegen kreeg is koploper Chevremont met 21 tegentreffers.

Daarnaast wonnen de blauw-witten in 2009 voor het laatst op Zeilbergs grondgebied. Dat was in de tijd dat Deurne een jaar eerder kampioen werd in de Hoofdklasse en de Zeilbergers nog in de vierde klasse uitkwamen. SV Deurne won toen het bekerduel met 0-1. Sinds beide ploegen in de Eerste Klasse uitkomen wonnen de Deurnenaren maar één keer van haar buren. Dat was vorig seizoen toen SV Deurne de Zeilbergers met 3-1 terug naar huis stuurde.

Maarten Vos in de thuiswedstrijd tegen ZSV | © Deurne Media Groep

Wisselvallende resultaten
SV Deurne, dat de aansluiting wil maken met de top vijf, boekt dit seizoen daarentegen wisselvallende resultaten. Afgelopen zondag stond het lang 1-0 voor in de thuiswedstrijd tegen EHC/Heuts, maar in de slotfase kwamen de Limburgers toch nog langszij. Desondanks speelde de ploeg van Jurgen Elbers een uitstekende wedstrijd tegen de huidige nummer twee. De Deurnenaren bezetten momenteel de zesde plaats met 24 punten uit 17 wedstrijden.


De wedstrijd tussen ZSV en SV Deurne begint aankomende zondag om 14.30 uur op Sportpark de Kranenmortel. De derby staat onder leiding van René Meijers met zijn assistenten Tom Colen en Delano Kusters. 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen