25.1 C
Deurne
woensdag 29 juni 2022
Home- DeurneDe Martinet gaat nu pas echt verdwijnen; gemeente Deurne schrapt ‘spookstraten’

De Martinet gaat nu pas echt verdwijnen; gemeente Deurne schrapt ‘spookstraten’

Veel inwoners van Deurne zullen zich het nog wel kunnen herinneren; winkelcentrum de Martinet. Met daarin winkels van onder meer Albert Heijn, de AMRO Bank, Bukkems Schoenen, Bloemenshop de Martinet, Juwelier Van Hooff, de Jamin, Quickynette Stomerij en Bakkerij Schellens.

Fysiek bestaat het overdekte winkelcentrum en de straatnaam Martinet al niet meer sinds de gebouwen werden gesloopt om plaats te maken voor het Cultuurcentrum en de Wolfsberg maar in de gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Kadaster en Rijkwaterstaat bestond de Martinet nog steeds.

Vindbaarheid
Het college van de gemeente Deurne gaat daarom de Martinet en nog twee andere niet meer bestaande straatnamen laten verwijderen in het Nationaal Wegenbestand dat is bedoeld voor de vindbaarheid van openbare ruimten.

‘Spookstraten’
Na een onderzoek van Heemkundekring H.N. Ouwerling blijkt dat er drie straatnamen wel vermeld staan in de databases, maar zonder locatie. Deze ‘spookstraten’ bestaan fysiek niet meer. Het gaat naast de Martinet in Deurne, om de Pijnbank in Vlierden en de Strijpseweg in Deurne. Aan deze verdwenen straatnamen zijn geen woningen of adressen verbonden waardoor ze zonder problemen geschrapt kunnen worden.

Foto: DeurneWiki

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen