26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneDe Ossenbeemd Deurne ontvangt aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas

De Ossenbeemd Deurne ontvangt aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas

Waterschap Aa en Maas is onder de indruk van het werk dat natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd in Deurne verricht en heeft het centrum daarom beloond met de groen-blauwe handdruk. Dit is een aanmoedigingsprijs voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid.

Natuur- en Milieucentrum De Ossenbeemd in Deurne zet zich actief in voor natuur- en watereducatie. Daarmee levert het centrum een belangrijke bijdrage aan het klimaat- en waterbewuster maken van jong en oud.

Vrijwilligers
Dagelijks bestuurslid Ernest de Groot van het waterschap reikte de prijs uit en is vol lof over de Ossenbeemd. “Ik weet uit eigen ervaring wat er komt kijken bij het runnen van een natuur- en milieucentrum. Dit enkel doen met vrijwilligers is echt een hele klus wat betreft planning, organisatie en financiën. Chapeau, petje af! Deze handdruk is meer dan verdiend.”

Waterkrachtcentrale
Voor jong en oud is er veel te beleven bij De Ossenbeemd. Zo leer je bij de ‘Weg van het water’ spelenderwijs over het belang en gebruik van water. Op het park zijn onder andere een poel, stuw, mini-waterkrachtcentrale, groen dak en helofytenfilter te vinden. Bij de grondwaterpeilmeter krijg je informatie over het effect op de grondwaterstand van de Peelrandbreuk die in en rond Deurne ligt. Scholen kunnen bovendien diverse excursies aanvragen en in het bezoekerscentrum krijg je bij het groen- en energieloket hulp in het maken van duurzame keuzes.

De regionale commissies van het waterschap reiken de groen-blauwe handdruk uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving met de samenleving.

Foto: waterschap Aa en Maas

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen