11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneDe Peel moet dé werkplaats voor vernieuwing worden

De Peel moet dé werkplaats voor vernieuwing worden

De zes Brabantse Peel gemeenten (Asten, Deurne, Gemert-Bakel,  Helmond, Laarbeek en Someren), de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) en het Waterschap Aa en Maas willen graag dat in 2030 De Peel dé werkplaats voor vernieuwing in Brainport wordt.

Dat willen ze bereiken met onder meer de oprichting van het zogenaamde Innovatiehuis. Het is een netwerk van overheden, ondernemers, (kennis)instellingen en inwoners dat is bedoeld om samen economische ontwikkelingen op een hoger niveau te tillen en een aantrekkelijke duurzame leefomgeving te creëren.

Het Innovatiehuis is er nog niet. De echte oprichting moet nog plaatsvinden op 1 september 2017. Eerst moeten de gemeenteraden en het algemeen bestuur van het waterschap moeten nog akkoord gaan.

In De Peel zijn er al verschillende branche gebonden netwerken. Het Innovatiehuis helpt deze verder te versterken en stimuleert daarbij combinaties van partijen die elkaar anders niet zo makkelijk ontmoeten. Activiteiten die het Innovatiehuis uitvoert, zijn het ondersteunen van bijvoorbeeld ondernemers bij het in kaart brengen van hun uitdagingen, het helpen bij subsidies en het stimuleren van samenwerking.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen