18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneDe schoonheid en rust van het water; tentoonstelling ‘In de ban van...

De schoonheid en rust van het water; tentoonstelling ‘In de ban van de Aa’ in Museum De Wieger

Ongeveer tweeëneenhalf jaar namen ze de tijd en rust om het water in de Aa hen te laten meevoeren bij het maken van verschillende impressionistische schilderijen. Vanaf 21 mei tot en met 22 september is in de Ateliers van Museum De Wieger in Deurne het werk te zien van kunstenaars Emelie Jegerings en Jolanda Tielens dat zij maakten tijdens hun tocht van de Peel tot de Dieze in Den Bosch.

Hun tentoonstelling ‘In de ban van de Aa’ is het resultaat van een reis waarin Jegerings en Tielens het water volgden van de Aa en de beken die daarin uitmonden. Soms meanderde het water natuurlijk tussen de bomen, dan weer liep het in strakke, gecultiveerde lijnen tussen de akkers en weilanden door. Steeds weer was het landschap inspirerend.

Moeder Natuur
De tochten langs de Aa hebben de twee kunstenaressen veel gebracht. Ze leerden beter kijken, staan meer open voor wat zich aandient en begrijpen ‘Moeder Natuur’ steeds beter. De kunstenaars hopen tijdens de tentoonstelling over te brengen wat zij zelf hebben ervaren: het gevoel van rust en vrijheid, dat de natuur het goed met ons voor heeft en dat de toekomst kabbelend haar weg vindt over niet-gebaande paden. Het leverde een schat aan kunstwerken op die Jegerings en Jolanda op locatie maakten.

Workshop
Tijdens de tentoonstelling vinden ook verschillende activiteiten plaats. Op zondag 19 juni kun je de film ‘In de ban van de Aa’ bekijken in De Wieger waarbij beide kunstenaars ook aanwezig zullen zijn. Verder zijn er verschillende wandelingen die je kunt maken in het gebied waar zij schilderden. In augustus kun je deelnemen aan een workshop ‘Schilderen en plein air langs de Aa’. Daarnaast is er een boek bij het museum en bij de kunstenaars te koop over de expositie. Meer informatie over de verschillende activiteiten vind je op de website van De Wieger.

Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen