14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneDeurnese Teun van der Laak (13) op de planken als ‘Mafkop’ in...

Deurnese Teun van der Laak (13) op de planken als ‘Mafkop’ in musical Oliver

Het wordt vanavond spannend voor de dertienjarige Teun van der Laak uit Deurne want hij gaat een belangrijke rol spelen in de musical ‘Oliver’ van Stichting STEMP uit Gemert. De voorstelling beleeft zijn première op vrijdagavond 13 mei in Cultuurhuis De Eendracht in Gemert en zal daarna nog vijf keer worden opgevoerd.

Teun speelt in het stuk iemand die ‘Mafkop’ wordt genoemd; een rol waar hij al maandenlang voor oefent. Hij is in de voorstelling een blije en onhandige jongen uit de boevenbende van schurk Fagin. Het jonge Deurnese talent is één van de 36 spelers die meedoen aan de voorstelling die is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal ‘Oliver Twist’ van Charles Dickens over het weesjongetje.

Eerste klus
Oliver groeit in het negentiende-eeuwse Londen op in een weeshuis. Zijn moeder is direct na zijn geboorte gestorven en zijn vader is onbekend. In Londen komt hij via de Linke Glipper terecht bij de vrolijke Bende van Fagin. Een troep van jeugdige zakkenrollers die Oliver inwijden in de kunst van het stelen. Als Oliver mee gaat op zijn eerste klus loopt het meteen mis en wordt hij opgepakt. Op dat moment komt Oliver ook in contact met het karakter dat Teun uit Deurne vertolkt.

Deurne Draait Door
De musical wordt op 13, 14, 15, 20, 21 en 22 mei door stichting STEMP in de Eendracht in Gemert uitgevoerd. Zaterdagochtend 14 mei kun je in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door horen hoe het Teun van der Laak is vergaan op de premièreavond van ‘Oliver’. Om 11.10 uur vertelt hij bij meer over zijn rol in de musical. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en overal online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Stichting STEMP

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen