8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneDefinitief besluit over afscheid burgemeester Mak afhankelijk van duur lockdown

Definitief besluit over afscheid burgemeester Mak afhankelijk van duur lockdown

De vorm van het afscheid van burgemeester Hilko Mak, op 27 januari, hangt af van de duur van de lockdown. De gemeente wil pas een definitief besluit nemen na de persconferentie van 12 januari. Dat is te lezen in een aanvullende verklaring van de gemeente naar aanleiding van de ophef over het afscheid op sociale media.

Het voornemen om een fysieke afscheidsbijeenkomst te houden voor Mak, is bij veel Deurnenaren in het verkeerde keelgat geschoten. “Ongelooflijk dit, en dat terwijl er enorm veel mensen binnen de gemeente Deurne zich een slag in de rondte werken in de zorg, zich in allerlei bochten moeten wringen om enkel hun ouders te kunnen zien. En in sommige gevallen er niet eens bij kunnen zijn als hun naasten op sterven liggen en wat doet men nu?”, was onder meer op Facebook te lezen.

‘Nieuwe afweging’
Vanwege de lockdown tot 19 januari, vinden alle raads- en commissievergaderingen op dit moment digitaal plaats. De gemeente schrijft in de verklaring: “Het afscheid is gepland op woensdag 27 januari, na de lockdownperiode. Aan dat feit wordt in de berichtgeving in de media voorbijgegaan. Net als de rest van Nederland, zijn we in afwachting van de persconferentie van het kabinet op 12 januari. Dan weten we of de lockdownperiode al dan niet verlengd wordt. Op basis daarvan wordt op dat moment een nieuwe afweging gemaakt en een definitief besluit genomen over deze raadsvergadering.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen