7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneVeel onbegrip over voornemen fysiek afscheid burgemeester Mak

Veel onbegrip over voornemen fysiek afscheid burgemeester Mak

Het voorgenomen fysieke afscheid van de Deurnese burgemeester Hilko Mak zorgt voor veel onbegrip bij de inwoners van Deurne. De gemeente geeft aan dat de bijeenkomst volgens de huidige coronaregels is toegestaan en dat deze staat gepland na de huidige lockdown. Maar veel Deurnenaren vinden dat als iets mag, het nog niet altijd goed is om te doen. Dit laten ze weten via verschillende social media waaronder met reacties op de Facebook-pagina van de gemeente Deurne.

De gemeente geeft aan te begrijpen dat mensen er zo op reageren maar wil benadrukken dat het gaat om een voornemen voor een afscheid dat plaatsvindt na de huidige lockdown; op woensdag 27 januari. Als het kabinet op 12 januari zou besluiten dat de lockdown na 19 januari wordt verlengd, gaat de gemeente opnieuw kritisch kijken of er dan nog wel mogelijkheden zijn voor zo’n fysieke bijeenkomst.

Niet mals
Toch zijn de reacties op het afscheid niet mals. Verschillende inwoners van de gemeente Deurne laten via social media weten dat ze vinden dat een burgemeester juist het goede voorbeeld moet geven en niet de randen van het toelaatbare moet opzoeken. Een van de reacties op de Facebookpagina van de gemeente luidt: “Ongelooflijk dit, en dat terwijl er enorm veel mensen binnen de gemeente Deurne zich een slag in de rondte werken in de zorg, zich in allerlei bochten moeten wringen om enkel hun ouders te kunnen zien. En in sommige gevallen er niet eens bij kunnen zijn als hun naasten op sterven liggen en wat doet men nu?”

‘Grapperhaus-moment’
De burgemeester wordt door een andere inwoner van Deurne geprezen om de professionele manier waarmee hij kan omgaan met situaties die helder verstand vereisen zoals het drama met de MH-17, de gebeurtenissen bij Goldies en de perikelen rond een mogelijk AZC. De persoon vraagt zich af waarom de burgervader in dit geval niet ook de verstandige keuze maakt en hij besluit met: “Je laat burgemeester Mak toch niet vertrekken met een ‘Grapperhaus-moment’!?”

Het afscheid van Hilko Mak staat gepland in een speciale raadsvergadering op woensdag 27 januari. De bijeenkomst wordt gehouden in de grote zaal van het CCD, hier zijn door de grote oppervlakte de coronaregels beter na te leven geeft de gemeente aan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen