4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneDementievriendelijk Deurne houdt bijeenkomsten in week van Wereld Alzheimer Dag

Dementievriendelijk Deurne houdt bijeenkomsten in week van Wereld Alzheimer Dag

In aanloop naar Wereld Alzheimer Dag op donderdag 21 september houdt de werkgroep Dementievriendelijk Deurne een aantal bijeenkomsten om aandacht te besteden aan dementie en de impact daarvan. Deze zijn bedoeld voor mensen met dementie, mantelzorgers en andere geïnteresseerden en vinden plaats in het Huis voor de Samenleving in Deurne.

In Nederland hebben 290.000 mensen dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm. Daarom is het volgens de werkgroep Dementievriendelijk Deurne belangrijk dat zoveel mogelijk mensen goed geïnformeerd worden over de aandoening.

Samen aan tafel
Dit jaar is het thema van de bijeenkomsten ‘Samen aan tafel’, waarmee het belang van sociale verbinding en waardevolle momenten door de werkgroep wordt benadrukt: “Als je dementie hebt, of zorgt voor iemand met dementie, is het belangrijk om mee te blijven doen. Een gezamenlijke activiteit of een uitje is echter niet altijd vanzelfsprekend.”

Dinsdag 19 september vindt van 19.00 tot 21.00 uur de eerste bijeenkomst plaats, met als onderwerp ‘Verander de Zorg voor mensen met dementie’. In de vorm van een familiebieb is er op woensdag 20 september van 15.00 tot 16.30 uur aandacht voor het boek ‘Lilly en Max in de wereld van oma’. Donderdag 21 september wordt er van 13.30 tot 15.00 uur de informatiebijeenkomst ‘Wonen met dementie’ gegeven door medewerkers van Mijn Huis Past en is van 19.00 tot 21.30 uur de film The Father te zien.

Meer informatie en aanmeldingsmogelijkheid voor de activiteiten in het Huis voor de Samenleving vind je op www.levdeurne.nl/WAD-2023.

Alzheimer Nederland roept iedereen op om tijdens Wereld Alzheimer Dag een Vergeet-mij-nietje te dragen en om je foto met een Vergeet-mij-nietje te delen via de Twitter- of Facebookpagina van Alzheimer Nederland, met daarbij: #samenopWAD.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen