4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneBehandeling plannen woningbouw op plek Zalen Van Bussel maand vertraagd door vergeten...

Behandeling plannen woningbouw op plek Zalen Van Bussel maand vertraagd door vergeten stukken

Voor zowel de initiatiefnemer van de nieuwbouw op de plek van Zalen Van Bussel in de St. Jozefparochie als de omwonenden die er bezwaar tegen hebben gemaakt, was de eerste vergadering van de Commissie Omgeving iets waar ze naar uitkeken. Degenen die hoopten meer duidelijkheid te krijgen, kwamen bedrogen uit. Omdat er was vergeten om één van de zienswijzen in het raadsvoorstel mee te nemen, werd het onderwerp van dinsdagavond van de agenda gehaald.

Commissielid Fridus de Wit van Transparant Deurne had van omwonenden gehoord dat zij een zienswijze hadden ingediend tegen de plannen voor negen appartementen, vier patiowoningen, zes rijwoningen en vier twee-onder-een-kap woningen. Alleen is er nooit een antwoord gekomen van de gemeente en de zienswijze bleek ook niet opgenomen te zijn in de stukken voor de commissievergadering.

‘Baal ik enorm van’
Hierdoor is de behandeling van het onderwerp in de Commissie Omgeving nu opgeschoven naar 10 oktober en vindt de behandeling in de gemeenteraad pas op 31 oktober plaats. Wethouder Marinus Biemans gaf dinsdag aan dat hij ook verrast was door het voorval: “Daar baal ik enorm van. Dat kunnen we nu niet veranderen, maar wel zorgen dat we dat gaan voorkomen in de toekomst. Daar ga ik met de gemeentesecretaris en het afdelingshoofd het gesprek over aan.”

In totaal waren er bij de gemeente zeven zienswijzen bekend, waarvan één niet ontvankelijk werd verklaard, omdat deze niet binnen de gestelde termijn was ingediend. Door de tussenkomst van De Wit bleek dat er nog een bezwaar was gestuurd aan de gemeente, maar dat die zienswijze per abuis niet in behandeling was genomen.

Antwoord
Het commissielid wilde van de wethouder weten of deze bezwaarmaker überhaupt een reactie had gekregen van de gemeente: “Hebben die mensen die de zienswijze hebben ingediend dan helemaal geen antwoord gehad of hoe moet ik dat zien?” Wethouder Biemans: “Eén zienswijze is niet meegenomen en voor de zorgvuldigheid moet die wel meegenomen worden. Wij zetten alles op alles dat het de volgende vergadering gewoon wel meegenomen gaat worden.”

Die informatie vond Fridus de Wit niet toereikend: “Dan heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag.” Waarop Biemans uitlegde dat degene die de zienswijze had ingediend, de commissiestukken had gelezen en zichzelf niet terug zag in die stukken: “Dus zodoende is dat in beeld gekomen. Het was dus niet in beeld, dat die zienswijze er was.”

“Dus hij heeft wel antwoord gekregen?”, vraagt De Wit in de commissievergadering opnieuw aan Biemans. “Er is dus gisteren (red. maandag) en vandaag (red. dinsdag) contact geweest met degene die de zienswijze heeft ingediend, die dus niet mee is genomen in de stukken”, antwoordt de wethouder.

Tweede keer
Naast de vragen van De Wit, merkte raadslid Janke van Dijk van DeurneNU op: “Ik zou de oproep willen doen om intern eens te kijken hoe dit op te lossen is, aangezien dit al de tweede keer is in korte tijd.” Wethouder Marinus Biemans: “Ik ga intern na hoe we dit kunnen voorkomen, want dit moet niet kunnen. Ik baal er enorm van, maar met name ook voor de initiatiefnemer die hierop zit te wachten en ook degene die de zienswijze heeft ingediend.”

Lees ook:

Foto: Zalen Van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen