9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneDementievriendelijk Deurne start campagne met video's

Dementievriendelijk Deurne start campagne met video’s

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Om inwoners van Deurne bewust te maken van de gevolgen en tips te geven hoe hiermee om te gaan, is Dementievriendelijk Deurne een videocampagne gestart.

De stuurgroep Dementievriendelijk Deurne bestaat uit de gemeente Deurne, GGD Brabant-Zuidoost, de Zorgboog, mantelzorgers, casemanagers, LEVgroep, Leef!, Cratosvrienden, Diaken, Participatieraad en De Wik.

Verwarde man in supermarkt
In de eerste video is een verwarde man te zien die in een supermarkt op zoek is naar een fietsband. Een winkelmedewerker stelt de man gerust en helpt hem op op de juiste plek te komen. “Dit soort voorbeelden komen echt voor in het dagelijks leven. Het is dan belangrijk dat je met zo’n persoon contact maakt, hem gerust stelt en kijkt waarnaar hij op zoek is”, vertelt Maartje Bogaerts in Deurne Draait Door op DMG radio.

‘Begint met vergeetachtigheid’
Volgens Bogaerts krijgt iedereen in zijn of haar leven te maken met iemand met dementie. “Dat begint vaak met vergeetachtigheid. Zodra het vaker voorkomt en het om bijzondere gevallen gaat, kan dat het begin zijn van dementie. Bijvoorbeeld als iemand de fietssleutel steeds in de koelkast legt of als iemand niet meer weet hoe hij koffie moet zetten.”

Het hele gesprek met Maartje Bogaerts in Deurne Draait Door op DMG radio is hier terug te luisteren.

Foto: Dementievriendelijk Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen