-0.4 C
Deurne
donderdag 30 november 2023
Home- DeurneDemonstraties turfsteken in De Peel

Demonstraties turfsteken in De Peel

Hoe ontstond het ‘zwarte goud’? Wat is een bonkshop? Hoe woonden en werkten de peelarbeiders meer dan 100 jaar geleden? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de demonstratie turfsteken in De Peel.

Ervaar de wereld van de noeste peelarbeiders tijdens een demonstratie turfsteken. Op het speciaal ingerichte turfveldje in het Toon Kortooms Park laten turfstekers, annex VVV-gidsen, zien hoe de turf vroeger werd gewonnen. Het hoogveen in De Peel was op sommige plekken wel 8 meter dik! De gidsen vertellen over het ontstaan van het hoogveen en de bittere omstandigheden waaronder de peelarbeiders vroeger leefden.

Diverse woensdagen in juli en augustus
Wil je ook een demonstratie turfsteken bijwonen? Dat kan op woensdag 11, 18 en 25 juli & op woensdag 1, 8 en 15 augustus. De excursies starten om 14.00 uur op het turfveldje in het Toon Kortooms Park aan de Griendtsveenseweg 80 Deurne. Tevoren aanmelden bij het Toon Kortooms Park is gewenst via tel. 0493-529590. Hier koop je je entreebewijs voor deelname à € 6,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee, mits begeleid door een volwassene, maximaal twee kinderen per volwassene. Met je eigen gezelschap kun je op iedere gewenste datum reserveren, een leuk idee voor een groepsuitje.

Voor informatie: www.vvvdeurne.nl of www.toonkortoomspark.nl

Lees ook: Deze zomer: demonstraties turfsteken in de Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen