5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneDeze zomer: demonstraties turfsteken in De Peel

Deze zomer: demonstraties turfsteken in De Peel

Terug in de tijd van de noeste peelarbeiders: Hoe ontstond het ‘zwarte goud’? Wat is een bonkshop? Hoe woonden en werkten de peelarbeiders meer dan 100 jaar geleden? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven tijdens de demonstratie turfsteken in De Peel bij het Toon Kortooms Park.

De demonstratie turfsteken is op het speciaal ingerichte turfveldje in het Toon Kortooms Park. Daar laten turfstekers, annex VVV-gidsen, zien hoe de turf vroeger werd gewonnen. Het hoogveen in De Peel was op sommige plekken wel 8 meter dik! De gidsen vertellen over het ontstaan van het hoogveen en de bittere omstandigheden waaronder de peelarbeiders vroeger leefden.

Woensdagen in juli en augustus
Een demonstratie turfsteken bijwonen kan op woensdag 11, 18 en 25 juli & op woensdag 1, 8 en 15 augustus. De excursies starten om 14.00 uur op het turfveldje in het Toon Kortooms Park aan de Griendtsveenseweg 80 Deurne. Tevoren aanmelden bij het Toon Kortooms Park is gewenst via telefoonnummer (0493) 52 95 90. Hier zijn entreebewijzen te koop voor deelname à € 6,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee, mits begeleid door een volwassene, en het maximum is 2 kinderen per volwassene. Grotere gezelschappen kunnen op iedere gewenste datum reserveren.

Voor informatie: www.vvvdeurne.nl of www.toonkortoomspark.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen