21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneDemonstraties turfsteken tijdens vakantieperiode

Demonstraties turfsteken tijdens vakantieperiode

Op diverse woensdagen in juli en augustus vinden unieke Peelbelevingen plaats op het turfveldje in het Toon Kortoomspark. Daar kan je dan zien en meemaken hoe de peelarbeiders meer dan 100 jaar geleden woonden en werkten.

Op het speciaal ingerichte turfveldje in het Toon Kortooms Park laten turfstekers, annex VVV-gidsen, zien hoe de turf vroeger werd gewonnen. Het hoogveen in De Peel was op sommige plekken wel acht meter dik. De gidsen vertellen over het ontstaan van het hoogveen en de bittere omstandigheden waaronder de peelarbeiders vroeger leefden.

Diverse woensdagen in juli en augustus
Wil je ook een demonstratie turfsteken bijwonen? Dat kan op de woensdagen 24 en 31 juli & 7 en 14 augustus. De excursies starten om 14.00 uur op het turfveldje in het Toon Kortooms Park aan de Griendtsveenseweg 80 Deurne. Tevoren aanmelden bij het Toon Kortooms Park is gewenst via tel. 0493-529590. Hier koop je je entreebewijs voor deelname. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee, mits begeleid door een volwassene, maximaal twee kinderen per volwassene. Met je eigen gezelschap kun je op iedere gewenste datum reserveren, een leuk idee voor een groepsuitje.

Voor informatie:kan je terecht op de website van de V.V.V. of het Toon Kortoomspark.

Foto – VVV De Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen