8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneDerek Otte laat publiek kennismaken met de kracht van woorden in theatershow...

Derek Otte laat publiek kennismaken met de kracht van woorden in theatershow ‘Tijd Over’

Na een succesvolle theatertour met zijn debuutvoorstelling ‘De tijd is om’ reist Derek Otte nu langs theaters door het hele land om als spoken word-artiest de kracht van woorden te leren aan het publiek bij zijn nieuwe voorstelling ‘Tijd Over’.

Hierbij brengt de dichter zowel bekende teksten uit zijn vorige optredens als gloednieuw werk. Van versjes, verhalen, grappen en grollen tot anekdotes en voordrachten. In recensies wordt Otte beschreven als iemand die rijm en ritme geeft aan herkenbare levenslessen en de wereld om ons heen: ‘Thema’s van nu, op een hoog tempo, in een fijngevoelig maar tóch recht-voor-z’n-raap-jasje. Nét effe wat anders!’

Stotteren
De fascinatie voor taal van Derek Otte is volgens hem ontstaan door een heel praktische reden: “Niet uit liefde maar uit noodzaak. Ik stotterde namelijk erg. Vanuit die frustratie ben ik veel gaan lezen, en zo ben ik uiteindelijk aan mijn eerste gedichtjes begonnen in groep 8.”

Dat bleek voor Otte een leuke hobby, maar hij had er totaal niet bij stilgestaan dat je daar je werk van kon maken: “Toen ik 20 jaar was ben ik door vrienden het podium op geduwd. Zij zeiden, ‘leuk zo op papier maar dit moet je gaan vertellen’.”

Gunfactor
De show bestaat uit een uur lang vol taal, muzikale begeleiding en ruimte voor een lach en een traan. ‘Vanaf het eerste moment heeft woordkunstenaar Derek Otte door zijn open, ontwapenende uitstraling een grote gunfactor’, zegt Theatermagazine Scenes.

‘Tijd Over’ vindt plaats op zondag 3 december om 15.00 uur in Cultuurcentrum Deurne. Meer informatie en tickets vind je op ccdeurne.nl.

Foto: Cultuurcentrum Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen