13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneBergopwaarts scoort bovengemiddeld in onderzoek naar prestaties woningcorporaties

Bergopwaarts scoort bovengemiddeld in onderzoek naar prestaties woningcorporaties

Huurders van Bergopwaarts geven de woningbouwvereniging uit Deurne goede waarderingscijfers voor de kwaliteit van de dienstverlening. Deze vallen een stuk hoger uit dan het landelijk gemiddelde van alle woningcorporaties. Dit blijkt uit de resultaten van het jaarlijkse Aedes-benchmarkonderzoek.

Klanten van Bergopwaarts gaven de verhuurder een 8,5 bij de behandeling van een reparatieverzoek, tegenover een landelijk gemiddelde van 7,7. Nieuwe huurders waardeerden het contact met Bergopwaarts met een 8,6, landelijk ligt dat cijfer op 7,7. Ook huurders die vertrekken geven de Deurnese woningbouwvereniging een hoger waarderingscijfer (8,2) dan het gemiddelde in ons land van 7,4.

Woningkwaliteit
“Wij scoren duidelijk beter dan het landelijk gemiddelde. Een resultaat om trots op te zijn. In vergelijking met vorig jaar ligt de tevredenheid bij reparatieverzoeken en nieuwe huurders gemiddeld zelfs iets hoger. Onze huurders geven gemiddeld een 7,3 voor de woningkwaliteit. Dit is gelijk gebleven ten opzichte van de vorige meting. Landelijk geven huurders gemiddeld een 6,9 voor woningkwaliteit”, meldt Bergopwaarts.

Bij het onderzoek scoorde de woningbouwvereniging vooral bovengemiddeld bij het huurdersoordeel en duurzaamheid. Wat betreft onderhoud & verbetering viel het oordeel onder het gemiddelde uit. Hoewel Bergopwaarts blij is met de resultaten, blijven er volgens de organisatie aandachtspunten: “Uiteraard leunen we niet achterover. We blijven verbeteren en horen het graag als iets niet goed gaat.”

Verduurzaming
Verder zegt Bergopwaarts dat het gemiddeld energieverbruik van hun woningen steeds verder afneemt. “We blijven veel investeren in onderhoud en verduurzaming van onze woningen. Afgelopen jaar hebben we hieraan gemiddeld meer geld uitgegeven in vergelijking met andere corporaties. Het energielabel van onze woningen is gemiddeld B’, aldus de woningbouwvereniging.

Uit het onderzoek van Aedes blijkt ook dat de woningen van Bergopwaarts in vergelijking met andere corporaties relatief weinig CO2 uitstoten: “We scoren hierop bovengemiddeld. De komende jaren blijft onze aandacht uitgaan naar het verder verduurzamen van onze woningen met maximaal isoleren.”

Voorraad
Hoewel de krapte op de woningmarkt overal in Nederland groot is, wist Bergopwaarts de voorraad aan sociale woningen met 1,8 procent verruimen. Landelijk is dit percentage slechts 0,3. De gemiddelde huurprijs van de woningen van Bergopwaarts is met 1,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Landelijk steeg de huurprijs gemiddeld met 2,9 procent. “We brengen gemiddeld 61 procent van de totale huurprijs in rekening bij onze huurders. We verhuren 96 procent van alle vrijkomende woningen met een huur tot maximaal de aftoppingsgrens van 693,60 euro”, meldt Bergopwaarts.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen