13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneDertigtal protesteert tegen coronamaatregelen en tweedeling in samenleving

Dertigtal protesteert tegen coronamaatregelen en tweedeling in samenleving

Op de markt in Deurne heeft woensdagavond een bijeenkomst plaatsgevonden van een dertigtal mensen uit protest tegen de huidige coronamaatregelen. Ook wilden zij hun zorgen uitspreken over de oplopende tweedeling die volgens hen in de samenleving ontstaat.

Mede door de nieuwe lockdown lijkt er een tweedeling tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde te ontstaan.  “Met deze bijeenkomst willen we uitstralen dat we voor verbinding zijn. Vandaar ook de op de grond geplaatste lichtjes in de vorm van een hart. Een hart van vrijheid, liefde en verbintenis”, zegt Linda de Bruijn, initiatiefneemster van deze actie. De groep pleit voor betere communicatie en meer respect voor elkaar. “Ondanks dat we van mening verschillen, hoeven we nog niet elkaars vijanden te zijn”, vervolgt ze. 

Sociale druk
Eén van de aanwezige mensen was Joan van Rixtel, lid van Transparant-Deurne. Hij benoemt  dat ‘vooral jongeren hier schadelijke gevolgen van kunnen ondervinden’. Van Rixtel: “De sociale druk op jongeren om te vaccineren is erg groot en veel jongeren nemen dan ook het vaccin, een medische handeling, om niet uitgesloten te worden.” Een eerder verzoek om een gesprek met de burgemeester over dit onderwerp werd afgewezen.

Vreedzaam
Wat deze bijeenkomst vooral uitstraalde was het vreedzame. De Bruijn vertelt: “De mensen die demonstreren worden vaak voor relschoppers en onruststokers uitgemaakt, terwijl een meerderheid alleen een andere mening heeft.”

Dat het ook anders kan, heeft deze groep zeker laten zien. Een ieder stond open voor een respectvol gesprek onder het genot van een kopje thee met een koekje, zowel de groep als de voorbijgangers, waarvan sommige deze avond hun boosterprik  in de Willibrorduskerk hadden gehaald.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen