29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneDeurne blijft doorbouwen; 58 nieuwe woningen Flemingstraat, Beukenstraat en Fabriekstraat

Deurne blijft doorbouwen; 58 nieuwe woningen Flemingstraat, Beukenstraat en Fabriekstraat

De plannen voor nieuwe woningen in Deurne blijven elkaar in snel tempo opvolgen. Afgelopen dinsdagavond besloot de gemeenteraad om de bestemmingsplannen voor twee grondstukken aan de Flemingstraat en de Beukenstraat aan te passen zodat daar in totaal 6 woningen kunnen worden gebouwd.

Daarnaast is er een zogenoemd coördinatiebesluit genomen over de mogelijkheid om aan de Fabriekstraat een oud bedrijfspand om te vormen tot 52 woningen. Hiermee wordt het Spoorzone-Middengebied voltooid en wordt de transformatie van fabriekshallen naar woningen afgerond.

Levensloopgeschikte woningen
Aan de Flemingstraat in Deurne moeten vier levensloopgeschikte woningen komen met een tuin. De woningen komen te staan op een binnenterrein tussen de Dunantweg, Kruisstraat en Flemingstraat vlakbij het centrum van Deurne. Het grasveld en twee verlaten opstallen zullen hierdoor verdwijnen. Er komen rond de toekomstige woningen nieuwe groenvoorzieningen en de bewoners kunnen via de Kruisstraat bij de nieuwe woningen komen.

Twee-onder-een-kapwoning
Op een nog niet bebouwd perceel aan de Beukenstraat 245-245a in Deurne komen twee woningen met tuinen die aan de achterkant grenzen aan het schoolplein van de middelbare school Peellandcollege. Aan beide zijkanten van het perceel staat een vrijstaande woning. De initiatiefnemer wil op het perceel een twee-onder-een-kapwoning realiseren.

Sloop stilgelegd
Het voormalige bedrijfspand van de Gebroeders Nies aan de Fabriekstraat in Deurne wordt gesloopt en maakt plaats voor 37 nieuwe huurwoningen en 15 huurappartementen. Initiatiefnemer Peelstaete Vastgoed laat weten dat het project wel vertraging heeft opgelopen: “Al snel hebben we de sloop stilgelegd omdat er mogelijk vleermuizen zich hadden gevestigd in het pand. Afgelopen maanden hebben we diverse onderzoeken uitgevoerd om te zien of er zich daadwerkelijk een vleermuis had gevestigd. Daarnaast hebben we diverse overleggen gehad met het bevoegde gezag, de gemeente Deurne en een Ecoloog-bioloog om ervoor te zorgen dat we deze vleermuizen niet uit hun habitat verjagen. Hiertoe zijn inmiddels maatregelen getroffen zodat de vleermuizen in de directe omgeving terecht kunnen voor de komende winterperiode.”

Voorjaar
De werkzaamheden zullen op z’n vroegst in dit voorjaar weer worden opgestart. De afronding van de sloop en bodemsanering staan gepland vóór de zomer van 2022. “Ook lopen de procedures inmiddels weer zodat naar verwachting, de vergunningen en de bestemmingsplanwijzigingen dit najaar onherroepelijk zijn. Direct daarna verwachten we een aanvang te kunnen maken met de bouw van de woningen en appartementen”, laat de vastgoedontwikkelaar weten.

Foto: Peelstaete Vastgoed

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen