26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneNieuwe carnaval-hit van Raad van Elf wint publieksprijs Beste Brabantse Carnavalskraker

Nieuwe carnaval-hit van Raad van Elf wint publieksprijs Beste Brabantse Carnavalskraker

Het nieuwste carnavalsnummer ‘Hier In Het Zuiden’ van De Raad van Elf heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezing van Beste Brabantse Carnavalskraker.

Vorig jaar wisten de mannen uit Deurne met ‘Feesten Doen We Overal’ de eerste plaats binnen te slepen bij de verkiezing die wordt georganiseerd door BN DeStem, het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad. De jury koos echter dit keer als winnaar voor De Tappers met ‘Broodje Balkan’.

DMG Carnavalskraker
Toch geen verkeerde prestatie van de Raad van Elf want het is al het derde jaar op een rij dat ze in de prijzen weten te vallen met hun carnaval-hits. De eerste grote knaller was ‘Tis weer carnaval’ die in 2020 ook de Carnavalskrakertrofee van DMG opleverde.

‘Trots op Brabant’
Ook kregen Mario van Cuijk, Rene van Cuijk, Mark Joosten, Mark Mastbroek, Marcel van Zwam en Frank Boerenkamps van De Raad van Elf een mooi jurycommentaar mee naar huis: ‘Hier In Het Zuiden is een nummer dat volgens de jury een ‘trots op Brabant’-gevoel opwekt, vanuit Deurne. De winnaar van vorig jaar laat hiermee zien gewoon weer opnieuw een potentiële hit neer te kunnen zetten. Het deint lekker mee, de kleine ode aan Guus Meeuwis kon de jury ook waarderen en het is bovendien een echte meezinger.’

In totaal werd er 5.354 keer gestemd door het publiek dit jaar, waarvan 3.244 stemmen naar De Raad van Elf gingen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen