18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDeurne doet het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht om...

Deurne doet het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht om energie te besparen

Sommige inwoners van de gemeente Deurne zullen zeggen dat het al donker genoeg is met de verschillende straatverlichting die is weggehaald. Maar op zaterdagavond 30 oktober wordt het pas echt donker in Deurne met als doel energiebesparing.

In de nacht dat de wintertijd ingaat, worden inwoners van de gemeente Deurne opgeroepen om tijdens de Nacht van de Nacht het licht uit te doen en om zo mee te helpen om energie te besparen. Natuur- en milieuorganisaties vragen op deze manier aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

Gemeentehuis
Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s en veel energie verspild door onnodige en inefficiënte verlichting. Tijdens de Nacht van de Nacht worden inwoners, bedrijven en organisaties gevraagd om van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagochtend 7.00 uur de verlichting uit te doen. Het uiteindelijke doel is dat men dit vaker gaat doen. In Deurne doet de gemeente mee met de Nacht van de Nacht door de verlichting van het gemeentehuis uit te doen.

Kijk voor informatie en tips op www.nachtvandenacht.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen