4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Walter van Bussel

Heb jij al gestemd op DMG bij Rabo Clubsupport? Waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt, kun je lezen in een aantal interviews met onze vrijwilligers. Stemmen kan tot 25 oktober via de Rabo App en de Rabo Clubsupport-pagina van de Rabobank. Vandaag leggen we de 10 vragen voor aan Walter van Bussel die werkzaam is bij DMG als fotograaf en redacteur.

Wie ben je?
“Mijn naam is Walter van Bussel, 44 jaar oud en ik heb twee kinderen en twee stiefkinderen. Ik woon in Deurne, waar ik ook ga samenwonen komend jaar.  Ik restaureer oldtimers voor mijn hobby en rijdt daar ook regelmatig in. En van mijn grootste hobby heb ik mijn vak gemaakt, dat is fotografie.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
“Ik vind het heel belangrijk dat mensen op ons stemmen omdat wij als vrijwilligers maar beperkte inkomsten kunnen genereren om alles in stand te houden of te laten groeien. We krijgen wel een jaarlijkse subsidie maar die gaat al meteen op aan alleen al de huur en onderhoudscontracten. We moeten er dus hard voor werken om voldoende financiële middelen binnen te halen met reclameboodschappen en sponsoring om alles goed te laten draaien.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik verzorg alle 112-beelden die op de site van DMG komen. Aangezien ik een politie-perskaart heb, mag ik bij de ongelukken aanwezig zijn om hier objectief verslag van te doen. Ik fotografeer en regelmatig schrijf ik er ook berichten bij.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Ik kan niet precies aangeven hoeveel tijd ik bezig ben voor DMG aangezien ongelukken niet te voorspellen zijn. In het geval dat er iets gebeurt, ben ik er wel ongeveer één tot vier uur mee bezig, afhankelijk van de situatie. En dat kan op elk moment van de dag of nacht zijn. Het komt wel eens voor dat ik meerdere keren in een nacht eruit moet en naar een plek waar een ongeval is gebeurd moet rijden.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben in 2020 bij DMG terecht gekomen nadat ze me gevraagd hadden om als vrijwilliger mee te helpen bij de redactie van de nieuws-website van DMG.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Tsja eigenlijk kun je het niet het leukste noemen maar de vrachtwagenbrand met drugsafval die in het Zandbos stond was wel heel spectaculair. Verder is het leuke bij DMG dat je werkt met enthousiaste collega’s die elkaar ondersteunen en dat je gewoon veel zelf kunt doen waar je elke keer weer jezelf verder in ontwikkelt.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat we allemaal veel energie steken in wat we doen bij DMG. We doen het allemaal vrijwillig en doen ook niet moeilijk over materiaal van ons zelf inzetten voor de organisatie. We dragen elk op onze eigen manier een steentje bij aan het nog beter maken van DMG.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“DMG nog veel breder laten worden dan alleen radio en website. We gaan de komende tijd ook de tv-tak weer nieuw leven inblazen. Misschien dat ik daar ook aan mee kan helpen met videobeelden van 112-nieuws.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik werk overdag op het hoofdkantoor van een winkelketen hier in de regio.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke keer als er een ongeluk in Deurne gebeurt, ben ik erbij en leg ik het vast op beeld en schrijf ik er over via dmgdeurne.nl.”

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen