1.7 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneDeurne heeft op een na beste station van Brabant

Deurne heeft op een na beste station van Brabant

Het station van Deurne wordt na station Breda gewaardeerd als het beste van Brabant. Dat blijkt uit een onderzoek van de NS waarbij 150.000 reizigers werd gevraagd naar hun ervaring met de treinstations in Nederland. Van de ondervraagden gaf 88% station Deurne een cijfer 7 en hoger. Naast Deurne scoren ook de stations van Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond-Brandevoort, Helmond en Oisterwijk goed.

Eerder won het Deurnese station ook een prijs in de Engelse wedstrijd om de ‘ACoRP’s Community Rail Awards 2019’. Op en rond het spoorwegstation is in Deurne de afgelopen jaren flink gewerkt om de omgeving groener en aantrekkelijker te maken. Zo zijn er een vijver en een watertappunt aangelegd en zijn er langs het spoor weidebloemen ingezaaid, bloemenperkjes aangelegd en bomen geplant.

Wim Sonneveld

Ook werd het elektriciteitshuisje bij de fietsenstalling aan de Fabrieksstraat bekleed met oude foto’s van station Deurne en kleurrijke bloemen. De glazen plaat met daarop de tekst van het lied van Wim Sonneveld is samen met de muurschildering De Kronieken van Deurne een eye-catcher die bijdraagt aan de prettige sfeer op en rond het station.

Slechtste

In het onderzoek van de NS konden reizigers hun oordeel geven over alle stations in Nederland. Beste van allemaal bleek het Limburgse station Klimmen-Ransdaal, station Lage Zwaluwe scoorde het slechtste. Andere stations die niet goed uit het onderzoek naar boven kwamen, waren Eindhoven Strijp-S, Helmond-Brouwhuis, Breda Prinsenbeek, Etten-Leur en Bergen op Zoom.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen