12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneDeurne, Horst aan de Maas en Venray onderzoeken opties zonneweides Mariapeel

Deurne, Horst aan de Maas en Venray onderzoeken opties zonneweides Mariapeel

De gemeente Deurne gaat samen met buurgemeenten Horst aan de Maas en Venray de mogelijkheden onderzoeken voor zonneweides in de Mariapeel. Verspreid over het gebied zou op meerdere locaties een flink aantal zonnepanelen moeten komen.

Heel concreet zijn de plannen van de gemeente Deurne nog niet. In Horst aan de Maas zijn ze al een stukje verder. Deurne en Venray kijken nu of zij daar bij aan kunnen sluiten.

Verkenning
Horst aan de Maas is inmiddels al een tijdje bezig om in kaart de brengen op welke plekken in de Mariapeel zonneweides een plek zouden kunnen krijgen. Bij die verkenning wordt input van bewoners en ondernemers in het gebied meegenomen. Het doel van de gemeente Horst aan de Maas is om de verkenning uiteindelijk uit te werken tot een gebiedsontwikkeling. Daarin wordt rekening gehouden met andere zaken in het gebied, zoals landbouw, natuurontwikkeling en recreatie en toerisme.

Felle discussie
De plannen zorgden onlangs voor een felle discussie tijdens de raadsvergadering in Horst aan de Maas. Verschillende inwoners van Evertsoord uitten tijdens het burgerpodium hun zorgen. Zij zijn bang dat hun woningen en bedrijven straks omringd zullen zijn door zonnepanelen. Ook voelen zij zich niet gehoord door de gemeente.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen