1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurneDeurne is een briljanten bruidspaar rijker

Deurne is een briljanten bruidspaar rijker

Een huwelijk van 65 jaar is niet voor velen weggelegd. Wel voor de in Deurne woonachtige Nellie en Leo Wijnen. Op dinsdag 14 april vierden zij hun briljanten huwelijk. Vanwege de coronamaatregelen moesten de oorspronkelijke festiviteiten worden afgeblazen, maar de familie van het gelukkige paar zorgde ervoor dat deze bijzondere dag niet ongemerkt voorbij ging.

Hoewel ze er het grootste deel van hun leven hebben doorgebracht liggen de wortels van het echtpaar niet in Deurne, Leo komt oorspronkelijk uit Helenaveen en Nellie werd geboren in Maasbree. Nadat zij op 14 april 1955 in het huwelijksbootje stapten hebben ze kort in Helenaveen gewoond om vervolgens via de Walsberg door te stromen naar de Zeilberg. Het stel kreeg drie kinderen. Toen de gezondheid wat barstjes begon te vertonen, verhuisden de inmiddels 87 en 88 jarige Nellie en Leo naar een aanleunwoning aan de Kruisstraat.

Om deze dag die zo anders verloopt dan gepland toch een gouden randje te geven, gaf de familie bestaande uit de kinderen, een hele reeks klein- en achterkleinkinderen en enkele broers en zussen een serenade onder het balkon. Alles op gepaste afstand, de richtlijnen ven het RIVM volgend.

“Tis buitengewoon”, vindt Leo, “jammer dat het op zo’n manier moet, maar het is niet anders”. Over de vraag of het echtpaar nog net zo verliefd is als 65 jaar geleden zijn ze het snel eens “Nee, dat gaat er wel een beetje af op den duur”. Vervolgens barsten ze in lachen uit, en misschien is  dat wel het geheim van een lang en gelukkig huwelijk; samen de humor blijven inzien van wat er op je pad komt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen