14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneHerinrichting Langstraat moet zorgen voor betere veiligheid, doorstroming en leefbaarheid

Herinrichting Langstraat moet zorgen voor betere veiligheid, doorstroming en leefbaarheid

De provincie Noord-Brabant en de gemeente Deurne richten de N270 tussen Deurne en de grens met Limburg opnieuw in. Hiermee willen zij de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid op en rond de weg verbeteren.

Tijdens de reconstructie van de N270 worden onder andere drie kruispunten gemaakt, ter hoogte van de Oude Graaf/Riet, Nachtegaalweg en een bij de Limburgse grens. De kruispunten worden voorzien van verkeerslichten. Verder wordt de weg veiliger gemaakt van de weg door alle erfaansluitingen te verwijderen en parallelwegen aan te leggen. Tot slot vindt er onderhoud plaats aan de hoofdrijbaan.

Bestemmingsplan

Sinds begin 2019 liggen er 18 beroepen tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State om te behandelen. In de tijd tot nu toe zijn er daarvan intussen drie ingetrokken nadat overeenstemming is bereikt over de verwerving van voor het project benodigde gronden. De gemeente Deurne heeft, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, haar verweerschrift aan de Raad van State geleverd. De Raad van State is aan zet om een zitting te organiseren waarin ze de betrokken partijen vragen stelt om uiteindelijk haar oordeel over de rechtmatigheid van het bestemmingsplan N270 Langstraat te kunnen bepalen. De behandeling van de zaak is bij de Raad van State nog niet ingepland. Na navraag bij de Raad van State verwachten we deze eind 2020.

Grondverwerving

Voor de reconstructie van de N270 is meer grond nodig dan nu in het wegprofiel beschikbaar is. De gesprekken met grondeigenaren gaan, momenteel weliswaar op afstand in verband met het coronavirus, nog steeds door. Deze gesprekken leiden tot steeds meer overeenkomsten zodat nu circa driekwart van de benodigde gronden in eigendom zijn of naar verwachting binnenkort zullen komen van de provincie. Lukt het niet om in onderling overleg tot een overeenkomst te komen dan vraagt de provincie bij het rijk onteigening aan zodat ze toch de weg kan aanpakken en daarmee de veiligheid voor de weggebruikers en de leefbaarheid van aanwonenden kan verbeteren. De overdracht van gronden van gemeente Deurne naar provincie heeft intussen plaatsgevonden.

Aanbesteding

De aanbesteding van het werk start als het bestemmingsplan onherroepelijk is en er voldoende gronden aangekocht zijn. Bij de aanbesteding wordt een aannemer geselecteerd die het werk gaat uitvoeren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de planning op de website van de provincie.

Foto: webredactie DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen