12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneDMG poll: Deurne wil niet minder intercity's

DMG poll: Deurne wil niet minder intercity’s

De gemeente vernam kortgeleden dat NS van plan is om één intercity per uur minder door Deurne te laten rijden. Dit om ruimte te bieden aan een internationale verbinding tussen Eindhoven en Brussel. Wethouder Verhees noemde dit besluit onacceptabel. Uit onze poll blijkt dat de inwoners van de gemeente deze mening delen.

Uitslag
Maar wat vinden die inwoners van de gemeente er nou eigenlijk van? DMG besloot het gevoel van Deurne te peilen met een poll.
Afgelopen week brachten 299 mensen hun stem uit in de stelling “Het is geen goed idee om minder intercity’s door Deurne te laten rijden.” Ruim driekwart van de stemmers (78%) is het hiermee eens, de overige 22% ziet dit niet als een probleem.

Angst voor alternatief
Uit de reacties blijkt dat er vooral angst heerst over wat het alternatief voor die intercity’s wordt. Hoewel als reden wordt aangevoerd dat er plaats gemaakt wordt voor internationaal personenvervoer, wordt aangenomen dat dit maar een deel van de waarheid is. Henny van Rijt en Gijsbert Zijpveld vermoeden dat de ruimte die ontstaat op het spoor zal worden opgevuld met goederentreinen. ‘We kennen de lading van die treinen niet’ stelt Zijpveld, ook van Rijt vindt dit een groot bezwaar, hij voorziet veel doden bij een ongeluk met een goederentrein. Daarnaast is hij van mening dat goederentreinen meer geluidsoverlast en vervuiling veroorzaken dan intercity’s,

Vollere treinen
Behalve angst voor het onbekende, leeft ook de gedachte dat de treinen die nu al regelmatig overbevolkt zijn nóg voller zullen worden. ‘Dat is niet te doen’ vindt Petra Berkers.

Conclusie
Al met al ziet het er naar uit dat het gevoel dat wethouder Verhees had bij de aangekondigde wijziging in de dienstregeling overeenkomt met dat van de inwoners van Deurne. Verhees stelde dat dit niet uit te leggen is aan de inwoners van de gemeente, die hun belastinggeld geïnvesteerd zagen worden in het zo aantrekkelijk mogelijk maken van het treinvervoer. Gemeente en inwoners zijn het met elkaar eens: Het is geen goed idee om minder intercity’s door Deurne te laten rijden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen