18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneE-Fiber en KPN gaan samen glasvezel aanleggen in Deurne

E-Fiber en KPN gaan samen glasvezel aanleggen in Deurne

De bedrijven E-Fiber en KPN NetwerkNL gaan de aanleg van het glasvezelnetwerk in Deurne samen uitvoeren. De twee internetaanbieders willen met de gelijktijdige aanleg de overlast voor bewoners en aanliggende bedrijven zo veel mogelijk beperken. De glasvezelbedrijven en de gemeente Deurne hebben hier de afgelopen tijd over aan tafel gezeten om tot een overeenkomst te komen.

E-Fiber en KPN NetwerkNL leggen wel ieder hun eigen netwerk aan, maar de werkzaamheden worden voor het overlappende deel in één keer uitgevoerd door één aannemer. In de praktijk betekent dit dat het trottoir wordt opengebroken en er maar één sleuf wordt gegraven waar dan twee buizen voor elk glasvezelnetwerk in worden gelegd.

Twee aansluitpunten

Elke woning krijgt hiermee twee gratis glasvezelaansluitpunten, waarbij kan worden gekozen voor het netwerk van E-Fiber of KPN NetwerkNL. Spitters zal als onafhankelijke partij, in opdracht van de twee glasvezelaanbieders allebei de netwerken tegelijkertijd aanleggen.

Vragen over de werkzaamheden en providers

Inwoners van Deurne kunnen met vragen over de aanlegwerkzaamheden terecht bij Spitters, via deurne@spitters.nl of telefonisch via telefoonnummer 040 258 08 30.

Meer informatie over de diensten op het nieuwe glasvezelnetwerk van E-Fiber is te vinden op www.iedereenglasvezel.nl/deurne, e-mail info@iedereenglasvezel.nl of telefoonnummer 030 – 2251901.

Meer informatie over het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL is te vinden op www.kpnnetwerk.nl of telefoonnummer 088-0063744.

Foto: Pexels.com

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen