10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDeurne is ook kunstzinnig in augustus

Deurne is ook kunstzinnig in augustus

In het kader van het thema van Deurne Palet van De Peel in 2019, ‘Deurne Uit de Kunst!’ in augustus haakt Nacht van het Witte Doek aan bij het kunstjaar, je kunt naar zomerfilms, de kunstmarkt bezoeken en naar exposities en open ateliers.

Zomerfilms in tuin van De Wieger Uit de Kunst!, 4 en 11 augustus
In aanloop naar het filmfestival Nacht van het Witte Doek worden twee kunstfilms vertoond in de tuin van De Wieger. Op 3 augustus ‘Frida Kahlo’, over het indrukwekkende levensverhaal van de beroemde schilderes Frida Kahlo. ‘The Square’, over het turbulente leven van de curator van het museum voor hedendaagse kunst in Stockholm, draait op 11 augustus.

Kunstmarkt, 14 augustus
Op woensdag 14 augustus is de Markt in het centrum van Deurne het decor voor een gezellige kunstmarkt. In de kraampjes vind je aanbod van lokale en regionale kunstenaars en kunstaanbieders. ’s Avonds blijft het gezellig op de Markt met live muziek en uitnodigende terrasjes.

Nacht van het Witte Doek haakt aan bij themajaar
Filmfestival Nacht van het Witte Doek haakt 23, 24 en 25 augustus aan bij ‘Deurne Uit de Kunst!’. De nacht opent vrijdag- en zaterdagavond met muziek en muziektheater en vertoont op zondag ‘Leaning into the wind’, over landschapskunstenaar Goldsworthy. In het kader van het thema 75 jaar bevrijding, worden films over de tweede wereldoorlog vertoond. In samenwerking met Coöperatie Stationspark Deurne rijdt een Apekop trein pendelritten tussen Deurne, Helmond en Eindhoven. Op zaterdagavond is op het stationsplein vertoning van de film ‘De Punt’. Het filmfestival telt dit jaar ruim 30 films op meer dan vijftien locaties en mooi randprogramma met muziek, theater, talentenshow, boerenmarkt en meer. Kijk voor alle informatie op hun website.

Kunst op straat, 24 augustus
Nacht van het Witte Doek organiseert op zaterdag 24 augustus Kunst op straat, een creatief evenement voor kinderen onder leiding van kunstenares Jeanne Melief. De kinderen kunnen tekenen met stoepkrijt, schilderen op doek en maskers versieren. Aansluitend wordt de film ‘Peter en de draak’ vertoond.

Deurne’s Got Talent, 25 augustus
De finalisten van de talentenshow Deurne’s Got Talent vertonen hun kunsten op het podium van het Cultuurcentrum op 25/8. Een show vol spektakel, met dans, zang, theater, creativiteit en meer.

Open ateliers 24 en 25 augustus
De Open Atelier Dagen sluiten aan bij ‘Deurne Uit de Kunst!’ met elk laatste weekend van de maand open ateliers bij steeds andere kunstenaars. Op 24 en 25 augustus houden kunstenaars Angelika Poels, Wil Teken, Trees de Kruijf-Swart en Theo Spaaij open huis. Dicky Drenth is als vrijwilliger al jaren medeverantwoordelijk voor de Witte Doek-billboards in Deurne. Tijdens het filmfestival/OAD-weekend exposeert Drenth op verschillende Witte Doek-locaties door haar geschilderde impressie van die plek. Geschilderd op een manier die je anders laat kijken naar een bekend stukje Deurne.

Angelika maakt modern, abstract werk met herkenbare elementen, te vinden in kleurrijke schilderijen en donkere wandsculpturen. Ze geeft ook schilderles in haar atelier aan de Zeilbergsestraat 33 in Deurne. De kleurrijke werken van Wil Teeken zijn gemaakt met gemengde technieken zoals acryl inkt, aquarelverf en pastel en olieverf op papier, doek en paneel. Haar figuratieve landschapachtige werken zijn te zien in haar atelier aan de Linge 9 in Deurne. Trees de Kruijf-Swart en Theo Spaaij houden een duo-expositie in het atelier van Trees aan de Wilgenhof 3 in Deurne. Bezoekers zijn van harte welkom de beeldhouwkunst van Trees en de schilderwerken van Theo te komen bekijken. Zondagmiddag verzorgt Marleen Mensink een muzikaal optreden, kinderen kunnen die middag komen schilderen. De ateliers zijn zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Exposities
Tentoonstelling ArtORO, 16 juli t/m 16 augustus in de hal van Gemeentehuis Deurne
Handarbeid, t/m 8 september in het Heemhuis Deurne
Driemaal Coppens in Beeld, t/m 15 september in De Wieger Deurne
Hendrik Wiegersma en de Tweede Wereldoorlog, t/m 15 september in De Wieger
Expositie Kunstenares Diny Janssen, 20 augustus t/m 22 september in de hal van Gemeentehuis Deurne
Mini-expo Peel in Licht, t/m 31 oktober in De Ossenbeemd Deurne

Kijk voor meer informatie op de website van Deurne uit de kunst.

Foto – VVV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen