6 C
Deurne
woensdag 30 november 2022
Home- DeurneDeurne is voor komst Aldi

Deurne is voor komst Aldi

Ondanks protesten vanuit de buurt, heeft de gemeente woensdag ingestemd met het vestigen van een Aldi filiaal aan de Veldstraat.

De supermarkt komt aan de Veldstraat nummer 5. In juli van dit jaar werden plannen ingediend voor deze nieuwe winkel. Het pand werd de afgelopen vijftig jaar bemand door bloemenwinkel van Deursen, deze houdt niet op te bestaan maar verhuist naar het centrum.

Regels en wetten
Het commentaar van omwonenden ten spijt; de gemeente heeft de aanvraag voor het vestigen van de supermarkt bekeken en getoetst aan alle wetten en regels. De aanvraag voldoet aan al het noodzakelijke, er zijn geen gronden om de vergunning te weigeren. Aanvullend is nog meegenomen of er negatieve effecten met betrekking tot stikstofuitstoot van toepassing zijn, dit is niet het geval.

Vergroting
Al voor de eerste plannen goedgekeurd waren, vroeg Aldi vergunning aan voor vergroting van het winkelpand ten opzichte het oorspronkelijke idee. Hierover moet de gemeente nog uitspraak doen, de goedkeuring geldt vooralsnog alleen voor versie één.

Centrum
De buurt is van mening dat de supermarkt niet op de geplande locatie past, omdat ie afbreuk doet aan de historische gebouwen aldaar. Ook vinden ze het in strijd met het streven om de leegstand in het centrum op te lossen. De gemeente meldt hierover dat diverse overleggen tussen hen, centrummanagement en Aldi hebben plaatsgevonden, maar dat dit tot niets geleid heeft. Aldi heeft haar pijlen gericht op de Veldstraat en blijft daarbij.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen