18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneDeurne klaar voor 3 weken ijspret op de Markt; vrijdagavond sprookjesachtige opening...

Deurne klaar voor 3 weken ijspret op de Markt; vrijdagavond sprookjesachtige opening IJsfestijn

Waar vorig jaar het evenement door de coronapandemie nog een jaartje in de ijskast moest, is het nu eindelijk wel mogelijk om het IJsfestijn te laten plaatsvinden op de Markt in Deurne. Vrijdagavond om 20.00 uur wordt het drie wekende durende schaatsfeest geopend met als thema Fairytale on Ice.

Met een optreden van synchroon-team Ice United samen met een aantal jonge solisten zal het publiek worden betoverd door de spectaculaire en sprookjesachtige opening. “Licht, muziek en spektakel zijn de key-elementen voor de aftrap van het IJsfestijn”, laat de organisatie trots weten.

Elektra
Ook dit jaar was het opnieuw even de vraag of het evenement door kon gaan maar nu vanwege de hoge energieprijzen. “Door goede afspraken met de gemeente hebben we de kosten voor de elektra kunnen beperken. We hebben geprobeerd het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden”, geeft de organisatie van het IJsfestijn aan.

DMG on Ice
Ook DMG is tijdens het evenement op de Markt weer aanwezig en zal verslag doen via radio, tv en de nieuwswebsite van het IJsfestijn. Daarnaast brengt DMG Radio vier zaterdagen lang DMG on Ice waarbij de presentatoren wekelijks van 12.00 tot 16.00 uur live vanaf de ijsbaan radio maken en van 16.00 tot 18.00 uur is er een afterparty vanuit de studio in het Cultuurcentrum. Net als bij eerdere edities worden er tijdens DMG on Ice verschillende wedstrijden en spelletjes gespeeld op het ijs waarbij de kinderen kans maken op een groot aantal prijzen.

Speciale activiteiten
Ook zijn er speciale activiteiten die worden georganiseerd met verschillende stichtingen. Zo is de schaatsochtend voor mensen met een beperking en mogen de eerste week van het IJsfestijn de basisscholen komen schaatsen. “In het weekend maken we ruimte voor de nieuwkomers Heel Deurne Bakt , Ameezing on Ice , The Masked Singer en speciale middagen voor de kinderen”, meldt de organisatie. Ook vinden er diverse optredens plaats in het horecapaviljoen zoals Grienkienen met de Carolientjes en Stamppotmiddag met Troubadour én Toller Deutscher Abend.

DMG Radio
Het IJsfestijn in Deurne start op vrijdagavond 16 december met de spectaculaire openingsshow en duurt tot en met 8 januari 2023. DMG Radio is elke zaterdag tijdens deze periode op de ijsbaan te vinden tussen 12.00 en 16.00 uur met DMG on Ice en van 16.00 tot 18.00 uur vindt de afterparty plaats met een terugblik op de dag en interviews rondom het IJsfestijn.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen