22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneDeurne krijgt twee nieuwe wijken; groen licht voor bouw van 647 woningen

Deurne krijgt twee nieuwe wijken; groen licht voor bouw van 647 woningen

Deurne krijgt er in totaal 647 nieuwe woningen bij op twee locaties aan de Stationsstraat/Haspelweg en de Grote Bottel/Binderendreef. De gemeenteraad heeft dinsdagavond akkoord gegeven voor de gecombineerde realisatie van de twee woningbouwprojecten.

“Met de ontwikkeling van deze locaties krijgt Deurne twee prachtige nieuwe wijken met woningen voor jong en oud. De behoefte aan woningen in alle marktsegmenten in Deurne is hoog. Niet voor niets is in het raadsprogramma de ambitie uitgesproken om de komende jaren fors meer woningen te bouwen”, zegt wethouder Marjan Vrijnsen-de Corte.

Twee nieuwe wijken
De wijk De Groene Heerlijkheid komt te liggen aan de Stationsstraat/Haspelweg op het bedrijventerrein tegen het spoor, waar nu de Praxis en Welkoop gevestigd zijn. Het woningaanbod in de huidige plannen bestaat uit ongeveer 319 koop- en huurwoningen. Het betreft verschillende typen huizen met twee of drie woonlagen en aan de spoorzijde en Stationsstraat komen appartementen te staan.

De woningen in het project De Grote Bottel komen te liggen tussen de Binderendreef, Vlierdenseweg en Industrieweg. De gemeente Deurne, Bergopwaarts en gebiedsontwikkelaar AM B.V. willen op dit landbouwterrein een duurzame leefomgeving voor jong en oud ontwikkelen. Het woningaanbod in deze nieuwe wijk bestaat uit circa 330 appartementen, rijwoningen en vrijstaande woningen in zowel het koop- als huursegment. De bouw van de eerste woningen wordt verwacht vanaf begin 2026. De verwachting is dat de verkoop van de woningen eind 2025 kan starten.

Grote stap
De Grote Bottel en Groene Heerlijkheid zijn volgens de gemeente belangrijke projecten voor Deurne, omdat ze een aandeel van ruim 30 procent vertegenwoordigen van de nieuwbouwwoningen die er gebouwd moeten worden volgens de ambitie die in het raadsprogramma is uitgesproken om vanaf 2022 minimaal 1800 woningen aan de voorraad toe te voegen. “Met de bouw van 647 nieuwe woningen zetten we een grote stap in de realisatie van deze ambitie. Ik ben dan ook erg blij dat de gemeenteraad de plannen voor de ontwikkeling van deze beide locaties heeft omarmd”, aldus wethouder Vrijnsen-de Corte.

De gemeente meldt dat er in 2022 en 2023 in Deurne 300 woningen aan de voorraad zijn toegevoegd en dat voor de komende jaren nog ruim 1800 woningen in de planning staan. Een deel hiervan is in aanbouw (131 woningen), voor een deel is de vergunning verleend (190 woningen) en een deel is in voorbereiding zoals de Groene Heerlijkheid en de Grote Bottel. In het totaal gaat het in de gemeente Deurne op dit moment voor de periode 2022-2030 om ruim 2100 woningen.

Foto: AM

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen