22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneScouting Deurne trapt 90-jarig jubileum af met reünie

Scouting Deurne trapt 90-jarig jubileum af met reünie

Vanwege het 90-jarig jubileum van Scouting Deurne houdt de organisatie zaterdag 21 september een reünie voor zowel de huidige leden als oud-leden. Hierbij wordt teruggeblikt op de geschiedenis van de scoutingclub die haar oorsprong had in 1934.

Toen namen Kapelaan van Kemenade en Harrie van de Burgt het initiatief om in Deurne een verkennergroep op te richten. In december van hetzelfde jaar werd de St. Paulus-groep ook officieel erkend door de Nederlandse Padvinders Vereniging (NPV).

Honderd jongeren
Inmiddels is Scouting Deurne na 90 jaar nog steeds een levendige club waarbij zo’n honderd jongeren wekelijks deelnemen aan het scoutingspel vanuit hun clubhuis aan de Albert Schweitzerstraat. “Dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij”, zegt de organisatie. In het seizoen 2024-2025 wordt bij de scoutinggroep op allerlei manieren aandacht besteed aan de rijke geschiedenis, maar ook de toekomst van Scouting Deurne.

Dat begint vrijdag 21 september vanaf 20.00 uur met de reünie in het clubgebouw. “Deze avond zal volledig in het teken staan van nostalgie, muziek en het gezellig spreken met oude bekenden”, aldus de organisatie. Naast verschillende soorten entertainment komt er ook een soort van museum. Hiervoor worden op dit moment allerlei spullen en foto’s uit het verleden verzameld.

Jubileumbeker
Iedereen die lid is geweest van Scouting Deurne of voorheen de Sint Paulusgroep of Theresiagroep is welkom op de reünie. Tickets zijn te koop via scoutingdeurne.nl voor 7,50 euro per persoon. Bij het ticket is een speciale jubileumbeker en één consumptie inbegrepen.

Ook is de organisatie voor het museum nog op zoek naar mensen die mooie verhalen hebben over hun tijd bij Scouting Deurne of die nog foto’s hebben voor het archief van de organisatie. Deze kunnen worden gestuurd naar reunie@scoutingdeurne.nl.

Foto: Scouting Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen