8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneDeurne maakt zich op voor Nacht van het Witte Doek

Deurne maakt zich op voor Nacht van het Witte Doek

Deurne is komend weekend weer het toneel van de Nacht van het Witte Doek. Onder de noemer ‘de Nacht verlicht’ zijn er vrijdag, zaterdag en zondag tijdens het openlucht filmfestival tientallen films te zien.

De afgelopen jaren kon het Deurnese filmfestival niet in de normale vorm doorgaan vanwege corona en werden er aangepaste en afgeslankte edities gehouden.

Tien locaties
Dit jaar kan de Nacht van het Witte Doek weer op de normale manier doorgaan. De films zijn te zien op tien verschillende locaties verspreid over heel Deurne. Onder meer op de Markt, bij De Wieger en het Dinghuis.

Muziek en lichtpainting
Het Deurnese filmfestival wordt vrijdagavond om 20.15 uur feestelijk afgetrapt op de Markt met een optreden van de band 3Cover. De driemansformatie warmt het publiek op met covers van onder meer De Dijk en Joe Cocker. Ook brengen lichtkunstenaars Tonny van Bree en Marije Zuidweg voorafgaand aan de hoofdfilm op de Markt een spectaculaire lichtshow.

Hoofdfilms
Op vrijdagavond is de James Bond-film ‘No Time To Die’ de hoofdfilm van het festival. De film is te zien op de Markt. Daar is zaterdagavond ‘West Side Story’ te bekijken als hoofdfilm; waarin twee rivaliserende jeugdbendes uit New York te zien zijn. Tony en Maria horen allebei bij een andere bende maar worden verliefd op elkaar en beginnen aan een verboden romance.

Het volledige programma is terug te vinden op de website van de Nacht van het Witte Doek.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen