16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDeurne ook komende twee jaar thuisbasis voor NK Springen

Deurne ook komende twee jaar thuisbasis voor NK Springen

De organisatie van het Nederlands Kampioenschap Springen dat op dit moment plaatsvindt bij Green Valley Estate in Deurne, blijft ook komende twee jaar in handen van Concours Hippique Deurne. Hiervoor is het contract tussen paardensportorganisatie KHNS en CH Deurne verlengd met twee jaar, met een optie voor verlenging van nog eens twee jaar.

Het NK Springen vindt sinds 2022 plaats in Deurne, maar had daarvoor Mierlo als thuisbasis. Na een jaar zonder NK door corona en een uitstapje voor het NK 2020 naar Kronenberg, vindt het dit jaar voor de derde keer plaats in Deurne. “Het was een moeilijke beslissing om te verhuizen naar Deurne, maar het is de goede keus gebleken”, zegt concoursvoorzitter Dirk van Santvoort.

“Doordat we zo vroeg in het seizoen zitten, is Deurne ook een mooie graadmeter voor alle bondscoaches om te zien hoe het met de vorm van hun ruiters is”, aldus Van Santvoort. De organisatie wil het kampioenschap komende jaren ook in één van de laatste weekenden van april houden. “De exacte datum zullen we bepalen in overleg met de bondscoaches en zo afstemmen dat het in de internationale kalender past.”

Op dit moment vindt bij het NK Springen de Grote Prijs van Deurne plaats en zondagmiddag wordt het hoogtepunt van het evenement bereikt met de finale van het NK Springen voor Senioren. Deze wedstrijd wordt ook integraal live uitgezonden bij NOS Studio Sport.

Lees ook: NK Springen 2022 verhuist naar terrein Green Valley Estate Deurne

Foto: Green Valley Estate

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen