16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDeurne kleurt Oranje; alle activiteiten in de gemeente tijdens Koningsdag op een...

Deurne kleurt Oranje; alle activiteiten in de gemeente tijdens Koningsdag op een rij

Op verschillende plaatsen in de gemeente Deurne wordt zaterdag de verjaardag van Koning Willem Alexander gevierd. Op de Markt in het centrum vindt onder meer de slingermarkt plaats en zijn er muziekoptredens. Bij King of my Castle treden verschillende artiesten op en ook in Liessel en Vlierden zijn er meerdere activiteiten in Oranjesfeer.

De festiviteiten begonnen in Deurne al op vrijdag tijdens Koningsnacht. Op de Markt trad Fiesta Orkesta op en in de Kasteeltuin waren er optredens van onder meer Roxy Dekker en Broederliefde tijdens King of my Castle.

Markt
Op die twee plekken is er zaterdag opnieuw van alles te doen in het kader van Koningsdag. Vanaf 13.00 uur is er de traditionele slingermarkt in het centrum van Deurne met meer dan honderd kramen. Hier verkopen basisschoolkinderen van groep 1 tot en met 8 hun spullen en eigengemaakte creaties. Ook zijn veel winkels en horecagelegenheden geopend.

Verschillende verenigingen presenteren zich tijdens Koningsdag op verschillende plekken in het centrum, zoals voetbalclub SJVV, basketbalclub Deurne Pioniers, handboogvereniging Vredelust, gymnastiekvereniging KDO, Scouting Deurne, B-Trained, Jong Nederland, korfbalclub Arcades en Cornhole-club ZSW. De leden van de verenigingen geven verschillende demonstraties waarmee het publiek kennis kan maken met de verschillende sporten.

Voor de kinderen zijn er spellen opgesteld in het centrum waarmee ze prijzen kunnen winnen zoals een springkussen voor een dag en speelgoedbonnen. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking op de Markt. Stempelkaarten zijn zaterdagmiddag verkrijgbaar bij de verschillende sportverenigingen.

Lokale artiesten
Tijdens de Koningsdagviering in het centrum van Deurne is er livemuziek te horen van verschillende lokale artiesten. Op het grote podium op de Markt zijn er vanaf 13.00 uur optredens van Boven Water en Lara Geven. Om 15.00 uur is er op de Markt een verassingsoptreden. De organisatie wil nog niet verklappen wat er gaat gebeuren maar meldt dan het een hoogtepunt van de Oranjefestiviteiten wordt.

Coverband The KivVen speelt vanaf 16.00 uur op de Markt, terwijl de dansers van B-Trained optreden op de parkeerplaats aan de Wolfsberg. Op het parkeerterrein ter hoogte van de Kerkstraat/Molenstraat vindt van 12.00 tot 18.00 uur het foodtruck-event plaats, waar allerlei hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn.

Nieuw dit jaar is Trek de Truck, waarbij gemixte teams van mannen en vrouwen de strijd met elkaar aan op de Markt. Het team dat de rallytruck van Greenteam Panhuijzen zo snel mogelijk over een afstand van 25 meter weet te trekken, wint. Dat team mag zichzelf de sterkste van Deurne noemen.

Kasteeltuin
Na de druk bezochte Koningsnacht bij King of my Castle starten op zaterdag om 13.00 uur de optredens voor Koningsdag in de Kasteeltuin aan het Haageind in Deurne. Er zijn optredens van tributeband Musest, Queen-tributeband The Vipers, Steek d’n Draak, Rondje Doe Maar en House of Rock. Naast het hoofdpodium is er een tweede area. In de King’s Garden kunnen bezoekers even op adem komen met de silent disco. De optredens bij King of my Castle eindigen zaterdagavond rond 23.00 uur.”

Kroningsdag
In Liessel wordt traditiegetrouw Kroningsdag gevierd, waarbij het hele dorp samenkomt voor een programma dat is opgezet voor en door Liessel met medewerking van Liesselse verenigingen en vrijwilligers. Vanaf 13.30 uur zijn er verschillende Oranjeactiviteiten op het Marktplein in het dorp.

Er staan een aantal springkussens voor de kinderen opgesteld en er zijn twee hoofdspellen voor kinderen tot en met groep 4 en vanaf groep 5. De jeugd kan zich ook laten schminken en er zijn optredens van de dansgroepen van Poertwa. De muziek wordt verzorgd door DJ Peerke met om 15.15 uur een optreden van de dames van Wine O’Clock. Om 16.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt van de hoofdspellen. Na de prijsuitreiking treedt rockcoverband Lekke Band op en sluit DJ Timmetie de festiviteiten rond 21.30 uur in Liessel af.

Vlierden
In Vlierden wordt Koningsdag in of rondom MFA ’t Huis gevierd, afhankelijk van de weersomstandigheden. Samen met diverse Vlierdense vrijwilligers en verenigingen, zoals de handboogvereniging, SPV, het Gilde, de fanfare en de Scouting zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. De feestelijkheden in Oranjesfeer zijn in Vlierden al gestart om 10.00 uur. De catering verzorgt voor iedere bezoeker gratis koffie of thee en voor de kinderen ranja met een hapje erbij. Verder zijn er springkussens voor de jeugd en kan er geknutseld en gesport worden. Bij enkele spelonderdelen wordt ook een prijs uitgereikt. Het programma duurt in Vlierden tot ongeveer 13.00 uur.

Koning voor een Dag
Ook op de radio wordt in Deurne Koningsdag gevierd. Luisteraars van DMG Radio mogen zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur bepalen welk muziek er wordt gedraaid tijdens Koning voor een Dag. Tijdens het acht uur durende radioprogramma op Koningsdag zijn de inwoners van Deurne en omgeving de baas over welke liedjes er te horen zijn.

Naast de liedjes die de luisteraars de hele dag kunnen aanvragen, zijn er ook elk uur Oranje Outfits te winnen met een Oranje-polo en cap van Vakgarage Spreeuwenberg in Deurne. Om het pakket te winnen, moet de luisteraar goed de uitzending volgen. Wanneer het Oranje Alarm voorbij komt, wint de luisteraar die als eerste belt of een WhatsApp stuurt naar 0493-227227.

Koningsrad
Elk uur draaien de presentatoren van DMG ook aan het Koningsrad. Op elke positie van het rad met 27 liedjes, staat een favoriet nummer van Willem Alexander. Waar het Koningsrad stopt met draaien, bepaalt telkens welk liedje er dat uur wordt gedraaid. Tussen alle muziek door houden de reporters van DMG de luisteraars op de hoogte van de verschillende Oranje-activiteiten die er die dag plaatsvinden.

DMG Radio is te ontvangen in de regio Deurne op 106.2 FM en in heel Zuidoost-Brabant via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG Radio luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen