25.8 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneDeurne Pioniers vieren 50 jaar basketbal in Deurne

Deurne Pioniers vieren 50 jaar basketbal in Deurne

Voor de leden van Basketbal Club Deurne Pioniers is 2024 een bijzonder jaar. Ze vieren hun 50-jarig jubileum, waarbij het thema ‘vriendschap’ centraal staat. Daarnaast vormen passie en inzet de pilaren waar de bloeiende amateurvereniging op is gebouwd.

De vele hechte banden die op en buiten het veld zijn gesmeed in de afgelopen halve eeuw bleken tijdens de voorbereiding van het jubileumjaar in grote aantallen te bestaan. Veel voormalige leden hebben nog steeds nauw contact met hun voormalige teamgenoten en in de vijftig jaar zijn er talloze vriendschapsgroepen ontstaan.

Niet vanzelfsprekend
Hiermee is Deurne Pioniers volgens voorzitter Pascal Martens meer dan alleen een sportclub en één van de redenen dat de vereniging al zolang bestaat: “Het is een eer om dit jubileum te vieren met de club. Het feit dat een amateurvereniging vijftig jaar kan bestaan, is niet vanzelfsprekend. Dat blijkt ook wel als je in onze regio gaat kijken. Verenigingen als Quo Vadis in Gemert en Wizards in Helmond waren ooit toonaangevend in onze regio, maar zijn helaas verdwenen.”

Martens heeft dit seizoen het voorzittersstokje overgenomen van zijn vader Wim Martens. Hij is trots op de veerkracht van de vereniging en het voortdurende vernieuwingsproces binnen de club, met nieuwe krachten in zowel het bestuur als diverse commissies. “Deze ontwikkelingen dragen bij aan de voortdurende levenskracht en vitaliteit van Basketbal Club Deurne Pioniers”, zegt Pascal Martens.

‘Homecoming’-avond
Het jubileumjaar wordt op 20 januari feestelijk ingeluid met een ‘Homecoming’-avond, waar alle huidige en voormalige leden samenkomen om te toosten op vijftig jaar vriendschappen. Op deze dag staat ook een thuisprogramma gepland in sporthal De Peelhorst in Deurne, met als hoogtepunt om 19.00 uur de wedstrijd van Heren 1 tegen Achilles uit Nuenen. Het team heeft onder meer als spelers: Hubert-Jan van der Westerlo en Martin Damen, namen die bij voormalige leden zeker nog bekend in de oren zullen klinken.

Na de wedstrijd wordt er een toost uitgebracht op het 50-jarig jubileum, waarbij alle vrienden van de club aanwezig zijn. “Er zullen ongetwijfeld nostalgische herinneringen worden opgehaald aan de Frans Hoebenshal, aan behaalde kampioenschappen en ook aan ’t Koepeltje. Maar er zal nog meer vooruitgeblikt worden op al het moois dat nog te wachten staat in de eigen Peelhorst. Het belooft een avond vol herinneringen, samenhorigheid en sportieve hoogtepunten te worden”, zegt voorzitter Pascal Martens.

Voor meer informatie over het jubileum en Basketbal Club Deurne Pioniers, kun je contact opnemen met de vereniging, door een email te sturen naar info@deurnepioniers.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen