12.1 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneKlappertandende waaghalzen nemen nieuwjaarsduik in koude water Kanaal van Deurne

Klappertandende waaghalzen nemen nieuwjaarsduik in koude water Kanaal van Deurne

Sommigen hadden het al eens eerder gedaan in Scheveningen, maar er waren ook mensen die voor het eerst de sprong waagden in het koude water tijdens de nieuwjaarsduik in het Kanaal van Deurne. Even voorbij Natuurpoort de Peel, bij de Eikenlaan kwamen zondagmiddag verschillende waaghalzen bij elkaar om het nieuwe jaar in te plonzen.

Hoewel de temperatuur ruim boven het vriespunt lag, vonden de meeste deelnemers het toch op z’n minst frisjes. “Zeg maar gewoon koud”, aldus één van de deelnemers. “Toch ben ik er daarna nog een keer ingesprongen. De eerste sensaties die ik voelde, waren tintelingen in je hele lijf, maar daarna was het heerlijk.”

‘Volgend jaar weer’
Rob van Berlo van Natuurpoort de Peel kijkt terug op een geslaagd evenement: “Voor de eerste keer viel de opkomst niet tegen. Volgend jaar doen we het weer en dan zorg ik ook voor oliebollen.” Nu was er voor de deelnemers champagne met of zonder alcohol en warme chocomel met slagroom. “Hiermee hebben we geproost op het nieuwe jaar”, zegt Van Berlo.

Het idee voor de duik kregen de eigenaren en medewerkers van Natuurpoort de Peel en Baroef doordat ze zelf ook in de winter regelmatig met z’n allen het kanaal induiken. “Daar knap je best wel van op. Je ziet steeds meer mensen die met de Wim Hof-methode aan de slag gaan en een koude duik is gewoon goed voor iedereen”, aldus Rob van Berlo. Ook bij deze nieuwjaarsduik gaven ze zelf het goede voorbeeld door in het water te springen.

Enkele deelnemers hadden na de onderdompeling in het koude water wel wat last van koude voeten. “Volgende keer maar sokken aandoen dan”, reageerde één van de duikers. Of dat gaat helpen, is natuurlijk maar de vraag.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen