12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneDeurne viert eten in april

Deurne viert eten in april

Brabant is Europese regio van de gastronomie 2018. Dat wordt ook in Deurne gevierd.

In het kader van het themajaar zijn er in Deurne diverse mooie routes te wandelen en te fietsen. Peelproeven is een tocht die je meeneemt naar De Peel van vroeger en nu, waarbij je onderweg kunt genieten van de goede dingen die ter tafel komen. Deze route kan op de fiets, maar ook te voet gemaakt worden. De fietstocht ‘Proef de smaak van De Peel’ voert langs acht aanbieders van streekproducten in Deurne. De route is gratis te downloaden via de OJOO app op je smartphone. Ook Fiets4daagse De Peel haakt in op het themajaar. In het kader van Deurne viert eten, kunnen fietsers op de routes vanuit Deurne dagelijks afstappen bij een boerenbedrijf en meer te weten komen over de werkzaamheden en producten van de agrarische sector. De culinaire wandelroute ‘In de voetsporen van Toon Kortooms’ loopt langs plaatsen die herinneren aan de streekromanschrijver, deze staat gepland in het najaar. Voor groepen zijn er leuke culinaire arrangementen, zoals een Walking Afternoon Dinner in De Peel of Culinaire wandeltocht door Deurne.

Stippel je liever zelf je route uit? Ga PeelPeuzelen. Het PeelPeuzelboekje bevat 10 bonnen, de peuzeltjes, die je van 1 april tot en met 31 oktober kunt inleveren. Je hebt keuze uit 40 deelnemende horecabedrijven. De Peuzel is gratis, je bent alleen verplicht een drankje erbij te kopen. Het PeelPeuzelboekje is voor € 15,- verkrijgbaar bij de deelnemende VVV’s in De Peel, dus ook in Deurne. In het kader van het themajaar is er een speciale actie. Bij aankoop van een PeelPeuzelboekje kun je voor slechts € 1,00 een fiets- of wandelkaart van De Peel aanschaffen. Op de wandelkaart staan vijf middellange afstand wandelroutes (tussen 15 en 25 km). Op de fietskaart staan zes middellange fietsroutes (tussen 37 en 61 km). Beide op basis van knooppunten.

In de Peelregio werken een aantal boeren bedrijven samen, zij bieden educatieve programma’s aan scholen. Waar komt de melk vandaan? Hoe groeien bietjes en wortels? Bij de Klasseboeren De Peel zijn scholen welkom om  op de boerderij te leren over ons eten. Het educatief boerderijbezoek is mogelijk voor alle leeftijden en vormen van onderwijs. Kijk voor informatie op facebook: klasseboerendepeel.

De slagwerkgroep en de harmonie van Sint Cecilia uit Liessel nemen je op vrijdag 6 en zaterdag 7 april mee op een muzikale reis om de wereld. Daarnaast wordt het bij een groot aantal nummers genieten van een bijpassend gerecht. Kaarten à € 8,- t/m 3 april verkrijgbaar. Gemeenschapshuis De Kastanje, Hoofdstraat 62 Liessel; 20.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen