8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneEngels mannenkoor te gast in Deurne

Engels mannenkoor te gast in Deurne

Het Deurnes Mannenkoor geeft zaterdag 7 april, samen met het Warrington Male Voice Choir uit Engeland, een gezamenlijk concert in de Kapel van het Fletcher Kloosterhotel aan de Vlierdenseweg te Deurne. Aanvang 20.00 uur en de entree is gratis. Let op: VOL=VOL.

Warrington Male Voice Choir is één van de oudste koren van Groot Brittannië, opgericht in 1898. Gedurende haar lange geschiedenis heeft het koor reizen gemaakt over de hele wereld en opgetreden in vele beroemde concertzalen en kathedralen in het Verenigd koninkrijk, Ierland, Europa en Canada. Het koor is geëerd voor een eeuw lang excellente muziek, met inbegrip van het Nationale Kampioenschap van Groot Brittannië. Ook heeft het koor meerdere prijzen gewonnen in Llangollen International Eisteddfod en veroverde het de eerste plaats bij internationale korenfestivals van Sligo en Bangor.

Na aanslagen op het Stadscentrum van Warrington door IRA terroristen in 1993, raakte het koor diep betrokken bij het promoten van vrede om een einde te maken aan het geweld in Noord Ierland. Sinds vele jaren heeft het koor nauwe banden met Ierse vredesgroepen. Op het Ierse eiland werden op diverse plaatsen concerten gegeven voor Vrede en Verzoening. Deze concerten en de verzoeningsactiviteiten met jongeren van West Belfast, werden in hoogste kringen erkend door zowel Ierse, Britse als Amerikaanse regeringen.

 

Zie voor meer informatie:

www.deurnesmannenkoor.nl en www.warringtonchoir.org.uk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen