14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneDeurne vrijdag in teken van 11de Nacht van de Zeilberg

Deurne vrijdag in teken van 11de Nacht van de Zeilberg

Deurne staat vrijdag in het teken van de 11de Nacht van de Zeilberg. Het evenement bestaat uit een wedstrijd tussen oud-beroepswielrenners, de Dikke Banden Race voor de schooljeugd en de plaatselijke toerclub ’t Verzetje houdt een ploegentijdrit.

Vrijdagavond om 20.45 uur gaan de oud-beroepswielrenners van start. Ook dit jaar met grote namen die bekend zijn van de Tour de France. Onder meer Steven Rooks, Johnny Hoogerland, Jean-Paul van Poppel, Erik Breukink, Eddy Bouwmans, Frans Maassen, Nico Verhoeven, Rob Harmeling, Bart Voskamp, Max van Heeswijk, Gert Jakobs, Leon van Bon en Twan Poels nemen aan de wedstrijd deel. Daarnaast is de organisatie erin geslaagd om ex-wereldkampioen en ‘Leeuw van Vlaanderen’ Johan Museeuw te strikken voor de wielerwedstrijd van oud profs. Peter Winnen lost het startschot. Hij is meervoudig ritwinnaar op de Alpe D’Huez. De Nacht van de Zeilberg vindt plaats op en rondom de Blasiusstraat in Deurne-Zeilberg.

Voorprogramma
De 11de editie van de Nacht van de Zeilberg wordt vrijdagmiddag om 15.00 uur afgetrapt met de Dikke Banden Race. Die wedstrijd, voor de schooljeugd van Deurne in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar, wordt gereden op gewone fietsen. Om 16.00 uur houdt de plaatselijke toerclub ’t Verzetje een ploegentijdrit. Vervolgens vindt om 17.00 uur een wedstrijd plaats voor elite, beloften en amateurs.

Initiatief
Drie jaar geleden werd de Nacht van de Zeilberg opnieuw georganiseerd in het kader van 100 jaar Zeilberg. Afgelopen winter namen lokale ondernemers en verenigingen het initiatief om de organisatie van de wielerronde op te pakken. In de jaren 80 was de Nacht van de Zeilberg een van de drukst bezochte profcriteria van Brabant.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen