7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneOpheffen varkenshouderij maakt uitbreiding Natuurpoort de Peel mogelijk

Opheffen varkenshouderij maakt uitbreiding Natuurpoort de Peel mogelijk

Een varkenshouderij moet binnenkort plaatsmaken voor de uitbreiding van Natuurpoort de Peel. In het plan van de familie Van den Eijnden is plaats voor camperplekken, een barbecueweide, vijvers en een speeltuin.

De plannen omvatten drie locaties. Het agrarische bedrijf van de familie aan de Liesselseweg blijft in de huidige vorm bestaan. Ook op de Breemortelweg heeft familie Van den Eijnden een agrarische onderneming. Dat bedrijf verdwijnt als de plannen doorgang vinden. Het is de bedoeling dat in ruil hiervoor Natuurpoort de Peel aan het Leegveld mag uitbreiden.

De uitbreiding bestaat onder meer uit 20 tot 25 camperplaatsen en een barbecueweide. Het plan biedt ook ruimte voor een speeltuin en meer parkeergelegenheid. Daarnaast behoudt Natuurpoort de Peel de huidige functies als horecagelegenheid en startplek voor fiets- en wandeltochten.

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, gaan de plannen door. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het voorstel tot uitbreiding.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen