26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneDeurne wacht niet op provincie; gemeente komt proactief met plan voor aanpak...

Deurne wacht niet op provincie; gemeente komt proactief met plan voor aanpak stikstofprobleem

Deurne gaat de voorstellen van de provincie Noord-Brabant wat betreft de stikstofproblematiek niet afwachten. De gemeente gaat de bestuurders in Den Bosch actief benaderen met volgens hen reële oplossingen die perspectief bieden aan de land- en tuinbouw in Deurne, binnen een reëel tijdskader.

Na een motie van CDA Deurne en 50Plus die woensdagavond unaniem werd aangenomen door de gemeenteraad, wordt er een lokaal profiel opgesteld voor Deurne waarmee de gemeente met ruggensteun van de gemeenteraad de eerste verkennende gesprekken in gaat richting de provincie. “Daarmee gaan we dus niet wachten tot de provincie met voorstellen komt, in plaats daarvan gaan we proactief een stap zetten, waarmee we kunnen aangeven waar grenzen liggen en kansen ontstaan”, geeft de CDA-fractie aan.

Krachtig signaal
De stikstofmaatregelen hebben volgens de twee Deurnese politiek partijen drastische gevolgen voor het wonen en werken op het platteland en richten deze zich eenzijdig op de agrarische sector. CDA Deurne en 50Plus vinden dat er een krachtig signaal moet worden afgegeven aan het kabinet en Gedeputeerde Staten van Brabant.

Perspectief
“De agrarische sector heeft de afgelopen decennia de stikstofemissie meer dan gehalveerd en is meewerkend in het zoeken naar oplossingen. Daarnaast is land- en tuinbouw een belangrijke sector voor de gemeente Deurne, daarom is het van belang om perspectief te bieden en samen met de agrariërs de snelste en beste weg te kiezen om gezamenlijke doelen te halen. Met juridische procedures zijn er alleen maar verliezers”, stellen de twee fracties.

Onrust
De politiek partijen geven aan dat de maatregelen uit Den Haag veel onrust hebben gebracht, met name bij de agrarische gezinnen, bij iedereen die economisch verbonden is met de agrarische sector en bij iedereen die de sector een warm hart toedraagt. “De huidige generatie, maar zeker ook de toekomstige generatie, verdient een toekomst in Deurne”, geven 50Plus en CDA Deurne aan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen