26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneHerdenkingsbankje voor coronaslachtoffers onthuld op begraafplaats Jacobshof Deurne

Herdenkingsbankje voor coronaslachtoffers onthuld op begraafplaats Jacobshof Deurne

Een speciaal bankje dat mensen op anderhalve meter afstand toch dichter bij elkaar brengt. Dat is wat ontwerper en maker Ronald Scharroo in gedachten had met de herdenkingsbank op begraafplaats Jacobshof in Deurne. Donderdag werd het bankje door Scharroo samen met burgemeester Greet Buter onthuld.

De bank is geplaatst ter nagedachtenis aan coronapatiënten die overleden zijn en om stil te staan bij ieder ander die op zijn of haar manier last heeft ondervonden of nog steeds ondervindt van corona.

Naast de erg vervelende ervaringen met COVID-19, heeft het voor sommige mensen ook positieve veranderingen teweeggebracht; zij hebben bijvoorbeeld kracht geput uit verhalen en ervaringen van anderen, zagen kans hun leven meer naar wens in te vullen, of sloegen een andere weg in die positief uitpakte. Iedereen heeft een ander, eigen verhaal.

Daarom wil de gemeente stilstaan en aandacht besteden aan de ervaringen van inwoners van Deurne. “We verzamelen persoonlijke verhalen, maar bijvoorbeeld ook adviezen die anderen kunnen helpen. Wat heeft jou geholpen om tijdens of na corona je ‘gewone’ leven op te pakken? Of hoe en waarom heb je dat bewust of onbewust niet gedaan?”, geeft de gemeente aan.

Iedereen kan een tekst insturen van maximaal één A4 met één staande foto, van minimaal 1 mb. als aparte bijlage. Dit kan tot en met 4 september door jouw verhaal en foto te mailen naar communicatie@deurne.nl. De gemeente bundelt en publiceert deze verhalen, zodat ze niet verloren gaan.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen