28.6 C
Deurne
donderdag 11 augustus 2022
Home- DeurneDeurnenaar (70) aangehouden bij boerenprotest A67 in Sevenum

Deurnenaar (70) aangehouden bij boerenprotest A67 in Sevenum

Een 70-jarige man uit Deurne is maandag aangehouden bij het boerenprotest op de A67 ter hoogte van Sevenum. De man reed samen met nog enkele andere tractoren over de snelweg richting Venlo waarbij de afrit naar de Middenpeelweg (N277) werd geblokkeerd.

De man uit Deurne is meerdere keren gevorderd om te vertrekken, maar hier gaf hij geen gehoor aan. Daarop werd hij aangehouden door de politie. Ongeveer twintig andere boeren die wel vertrokken, kwamen er vanaf met een bekeuring. De politie benadrukt dat met deze acties de verkeersveiligheid in het geding komt: “Als politie treden we op om blokkades zo spoedig mogelijk te beëindigen. Dat doen we in de volgorde van aanspreken, waarschuwen, ingrijpen.”

De acties van de afgelopen dagen vragen veel van de agenten, geeft de politie aan. “De belasting voor onze mensen is opnieuw fors. En dat doet ook wat met de gezinnen van de collega’s. Ze moeten hun partner, vader of moeder missen en zien ook die heftige beelden op tv en social media. Ik hoop dat iedereen zijn gezonde verstand blijft behouden en demonstraties op een normale manier uitvoert”, zegt politiechef Willem Woelders.

Foto: Wesley van Gerwen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen