26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneTopkok Manfred Albrecht en boer Henk openen vegan pop-up restaurant

Topkok Manfred Albrecht en boer Henk openen vegan pop-up restaurant

Samen met plantaardig topkok Manfred Albrecht van Restaurant Bij Albrecht in Eindhoven opent boer Henk Kerkers van Bijzonder Brabants tijdens twee weekenden een vegan pop-up restaurant in de moestuin op zijn terrein aan de Breemortelweg in Deurne-Zeilberg. Wat de bezoekers gaan ervaren, omschrijft hij als een plantbased foodexperience.

De twee hebben elk hun specialismen die ze in het pop-up restaurant verenigen om een exclusief 5-gangen diner te serveren op het land. Daarnaast krijgen de bezoekers een rondleiding van boer Henk en kunnen ze kennismaken met de peulvrucht van de toekomst.

Gault & Millau gids
“Iedereen kan genieten van plantaardige gerechten, ook als je liefhebber bent van een stukje vlees of vis”, zegt plantbased foodspecialist en chef-kok Manfred Albrecht. In Eindhoven heeft hij al zes jaar een succesvol restaurant dat ook is opgenomen in de Gault & Millau gids. In de zaak wordt gewerkt aan culinaire plantaardige ontwikkeling voor de toekomst. De nadruk ligt op duurzaamheid met respect voor alles dat leeft en oog heeft voor de toekomst.

Lupine
Bij boer Henk ontdekte Manfred in 2020 de lupine die hij inmiddels veelvuldig in zijn unieke keuken heeft verwerkt. “Lupine is voor mij en velen, een interessant product door zijn unieke kenmerken zoals het binden van CO-2 en het complete eiwit-profiel voor menselijke voeding” zegt de chef-kok. Samen met Henk is hij bezig om lupine op de kaart te zetten en tijdens het diner in het pop-up restaurant bij Bijzonder Brabants zal deze peulvrucht volgens Albrecht ook zeker niet ontbreken.

Passie
Boer Henk heeft dezelfde passie voor groenten als de topkok: “Het is geweldig om met Manfred samen te werken, die altijd bezig is met het ontwikkelen van de culinaire plantaardige keuken. Zo hebben wij hebben wij de lupine in de hoofdrol gezet en daar blijven wij mee bezig”.

Verbaasd
Het diner in het vegan pop-up restaurant vindt plaats bij Bijzonder Brabants aan de Breemortelweg 21 in Deurne-Zeilberg op 15 en 16 juli, en op 15 en 16 augustus. “Samen laten wij de gasten de unieke smaken van deze groenten ervaren. Op de boerderij zijn ze iedere keer weer verbaasd over wat er allemaal gewoon in de open lucht dichtbij huis kan groeien”, vertelt boer Henk.

Meer informatie vind je op de website van Bijzonder Brabants.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen