Normaal stond hij nu ergens een lichtshow op te bouwen voor een festival, een feest of een presentatie maar door de coronamaa..." />
8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneDeurnenaar Guus de Wit verrast zorgcentra in de regio met lichtshows

Deurnenaar Guus de Wit verrast zorgcentra in de regio met lichtshows

Normaal stond hij nu ergens een lichtshow op te bouwen voor een festival, een feest of een presentatie maar door de coronamaatregelen heeft Guus de Wit uit Deurne nog nauwelijks werk en is hij noodgedwongen ook aan de slag gegaan als elektricien in de bouw. Toch heeft hij een idee bedacht waarmee hij in deze donkere tijden letterlijk een lichtpuntje kan brengen. Hij gaat de komende dagen samen met zijn collega’s Jaimy en Kasper bij verschillende zorginstanties een lichtshow verzorgen.

De show van De Wit staat in de kerstperiode al gepland bij onder andere Woonzorgcentrum Savant De Lisse in Asten en de Sonnehoven in Someren. Hij legt uit: “Ik snap als geen ander dat we ons allemaal aan de coronaregels moeten houden, tegelijkertijd wil ik me ook graag bezig houden met mijn beroep; mijn passie. Om bewoners van zorgcentra tijdens de lockdown toch spetterende feestdagen te bezorgen, hebben we een speciale tijdcode-lichtshow gemaakt. Normaal gesproken verzorg ik met mijn bedrijf Imex Events de techniek op bijvoorbeeld kermissen en feesten maar nu in de corona tijd moeten we creatief zijn.”

Winterse sferen
De vijftien minuten durende lichtshow van Guus beweegt mee met muziek in winterse sferen van onder andere André Rieu. De show kan aangepast worden op de ruimte waar die plaatsvindt legt De Wit uit: “Het is een voorstelling die bijvoorbeeld kan plaatsvinden in de tuin van een zorgcentrum en waar iedereen dan van binnen uit naar kan kijken. Afhankelijk van de plek kunnen we ook gebruik maken van speciale projectie of een achtergrond.”

Zes shows
De Wit is blij dat er zorgcentra in de regio zijn die het idee hebben omarmd: “In totaal staan er nu zes shows in de planning bij zorgcentra in Brabant en Limburg. Ik hoopte dat ik de show ook in Deurne had kunnen laten zien maar dat is tot nog toe niet van de grond gekomen. Misschien dat er alsnog op andere plekken mogelijkheden blijken te zijn als ze de show in het echt hebben gezien.”

Passie
De show duurt dan misschien maar vijftien minuten maar de voorbereidingen nemen flink wat tijd meer in beslag. “Het opbouwen van de show neemt ongeveer vier uur in beslag en het afbreken twee uur en dan natuurlijk vooraf nog het ontwerpen van de lichtshow en programmeren,” vertelt Guus de Wit. “Als we alle kosten gaan tellen is het voor de zorgcentra niet te doen dus daarom werken met een klein budget; we doen het niet voor het geld. Het gaat er mij om dat we mensen blij kunnen maken met onze passie en dat we toch een beetje bezig kunnen blijven met wat we echt leuk vinden om te doen. Ik denk dat dit een unieke actie is waar iedereen in de zorgcentra van kan genieten en die iedereen een warm hart toe zal dragen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen